Poddradio

104. Förutsättningar för fred i Ukraina

Foto: Global Look Press/Keystone Press Agency
Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Ju längre kriget i Ukraina drar ut på kriget desto mer krigiska blir även tonfallen när det gäller framtiden. Rösterna för behovet att trappa ned – både själva kriget och tonfallen hos de politiker, medier och militärer som kommenterar kriget – lyser med sin frånvaro.

Skulden för kriget ligger på den ryska regimen – denna måste ta initiativ till eld upphör. Den ryska regimen måste dra tillbaka trupperna från Ukraina – och istället bidra till landets återuppbyggnad.

Kriget har snart pågått i två månader. Det är hög tid att med största möjliga kraft, och mod, gå emot den mediala hetsen (eller blodtörsten) för en ytterligare upptrappning av de militära och ekonomiska krigen genom att peka på behovet av nedtrappning.

Stöd oss – swisha ett bidrag till 123 504 71 05!

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i andra appar för poddar.

Lämna en kommentar