Slagserien

Sabuni, FIFA och Boris Johnson

Slagserien i nr 175

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#175
Lästid 2 min

Nyamko Sabuni deserterar – fem månader före valet

Nyamko Sabuni valdes till partiledare för Liberalerna 2019. Under sina tre år som partiledare lyckades Sabuni med konststycket att inte enbart förvärra partiets redan dåliga opinionssiffror. Hon lyckades även att splittra Liberalerna genom beslutet att sälla sig till blocket bestående av M, KD och SD!

Efter en rad konstiga uttalanden ovanpå detta – bland annat där hon uttalade stöd för att Internationella Engelska Skolan mäter kjolarnas längd på sina kvinnliga elever – hoppade Sabuni till sist av. Med bara fem månader kvar till valet ska nu den helt okände Johan Pehrson leda L.

Judas, Brutus, Fredo – och Nyamko…

Tiden går men FIFA:s korruption består

Det internationella fotbollförbundet FIFA ska välja ny ”president”. Nomineringsperioden pågår från den 31 mars och fyra månader framåt. Den nuvarande presidenten Gianni Infantino satsar hårt på att bli återvald. Han har t.o.m. mobiliserat FIFA:s egen personal i sin personliga kampanj, vilket är ett brott mot reglerna. Valkampanjen ska drivas av personen själv och finanserna ska redovisas noga.

I en föränderlig värld kan det vara skönt att ha något solitt att förlita sig på. Och korruptionen inom FIFA är lika säker som att solen går upp i morgon. Till saken hör att ingen har protesterat mot Infantinos regelbrott. Varför, kanske du undrar.

Svaret är att de är rädda för repressalier – eller tillsatta av Infantino…

Tysk minister tvingas avgå

Anne Spiegel, minister för familje-, kvinno-, och barnfrågor i Tysklands regering, har tvingats avgå. Bakgrunden är hennes tidigare agerande som miljöminister i en av de tyska delstater som drabbades hårt av översvämningar sommaren 2021. När översvämningarna var ett faktum åkte Spiegel själv på semester. Dessutom har det kommit fram att hon ljög om att ha deltagit i stabsmöten på distans under översvämningarna.

Under sin tid som miljöminister ignorerade hon dessutom varningar om risken för översvämningar. Samtidigt spenderade hon mycket tid på att göra sina pressmeddelanden könsneutrala.

Någon som fått sitt hus bortspolat skulle ju kunna ta illa upp…

Boris Johnson skeppar flyktingar till Rwanda

Den brittiske premiärministern Boris Johnson har ingått ett avtal med regeringen i Rwanda om att illegala flyktingar som kommit till Storbritannien ska skickas till det afrikanska landet istället. Avtalet gäller alla illegala flyktningar som kommit till Storbritannien från och med 1 januari i år. Johnson påstår att Rwanda har kapacitet att bosätta 10 000-tals flyktingar.

Slagordet ”skeppa iväg dem till kolonierna” verkar vara tillbaka…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.