Poddradio

107. Glöm inte upprustningen av sjukvården

Fortfarande kvarstår ett nedskärningsbeting på 190 miljoner inom Region Västerbotten. Foto: Cecilia Stenström / Västerbottens läns landsting
Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Vi återpublicerar ett avsnitt från början av året för att återigen uppmärksamma behovet av att rusta upp sjukvården. Detta får inte glömmas i ett läge då ”alla” diskuterar kriget i Ukraina och den svenska ansökan om medlemskap i Nato.

År 2019 beslutade 17 av Sveriges 21 regioner att genomföra omfattande nedskärningsprogram inom sjukvården. Dessa ligger i huvudsak kvar, fast de har skjutits upp med hjälp av coronapengarna från staten. Dessa nedskärningsbeslut måste nu rivas upp. Istället krävs en omfattande upprustning och utbyggnad av sjukvården. Denna fråga är idag en av de mest prioriterade i Sverige.

Swisha ditt stöd till 123 504 71 05!

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i andra appar för poddar.

Lämna en kommentar