Kultur, nöje och vetenskap

Bygg ditt eget ekorrspel

Foto: Siv Sandström
Siv Sandström
Publicerad i
#176
Lästid 2 min

Jag har alltid tyckt om att pyssla. På mitt jobb gjorde jag bland annat flera sagolådor. Men sedan jag gick i pension har det inte blivit så mycket pyssel. Jag har inte vetat vad jag ska göra helt enkelt.

Men en dag när jag kikade runt på Facebook såg jag ett spännande spel. Man behövde beställa det från USA så det var dyrt. Så jag bestämde mig för att göra en egen variant!

Jag började med att titta i mitt lilla förråd. Där hade jag ju flera olika storlekar på rundstav, lite MDF Board och en bit hörnlist. Och det är faktiskt allt som behövs!

Eftersom jag är medlem i en slöjdförening så kunde jag åka dit för att såga och borra. Sedan var det bara att limma ihop delarna. Därefter kom det roligaste nämligen att måla alla delar.

Spelet ska egentligen föreställa en bäverdamm men det visade sig vara svårt att hitta en bäver i trä. Så det fick bli en ekorre istället. Den hittade jag på en secondhandbutik. Slutligen sydde jag också en liten väska där jag kan förvara alla delar av spelet.

Själva spelet går ut på att använda den långa pinnen till att peta ut en stock eller två i taget utan att ekorren ramlar ut ur spelet. Den spelare som får ekorren att ramla ut förlorar.

Nu är mitt barnbarn ganska liten än, men jag hoppas att han ska tycka att det är ett roligt spel som mormor har byggt när han blir lite större. Testa gärna att bygga det själv. Du behöver:

  • Rundstavar i några olika tjocklekar,
  • Träplankor eller en spånskiva (jag använde en MDF-skiva),
  • En bit hörnlist,
  • Färg att måla delarna med, Ett trädjur – exempelvis en bäver eller en ekorre,
  • Trälim och verktyg.

Se bilderna nedan för inspiration till hur det kan se ut!

Lämna en kommentar