Partinytt

Partinytt vecka 23

* Valkonferensen på lördag

Det börjar dra ihop sig inför Arbetarpartiets valkonferens nu på lördag den 11 juni. Valkonferensen innebär en viktig politisk, men även social, uppladdning inför valrörelsens sista tre månader. Har du ännu inte anmält ditt deltagande på valkonferensen ber vi dig att göra detta snarast. Vi kommer att ha deltagare på länk från Stockholm, Örebro och Lund – samt förhoppningsvis även från Köpenhamn!

a) Konferenslokalen klar. Vi har letat efter bra lokal på en naturskön plats. Det blev Brännlands skola – ett stenkast från Umeälven. Vi samlas på Partilokalen kl 09.00 för att gemensamt åka ut till Brännland.

b) Konferensavgiften ligger på 100 kronor. I detta ingår god lunch i form av en ukrainsk gryta, ett matigare eftermiddagsfika i form av smörgåsar samt resan till och från Brännland,
c) Inläsningsmaterial och diskussionsfrågor kommer i morgon.

* VALINSAMLING inför sommaren med sikte på 40 000 kr – vi börjar på valkonferensen

Nu är det allvar. Vi kommer att göra två (2) ytterligare utskick av Umebladet inför valet. Genom att vara ute tidigt hoppas vi kunna rycka till oss det politiska initiativet i Umeå kommun. Om det är möjligt ska vi skicka med våra valsedlar.

Detta utskick via posten kommer att kosta 40 000 kronor! Därför ber vi dig, kära läsare, att göra en extra STOR uppoffring och lämna ett större ekonomiskt bidrag än du kanske tänkt. En full tank på en Volvo diesel kostar idag uppåt 1500 kronor. Kanske kan någon ta bussen istället? Alla klarar naturligtvis inte av bidrag i denna storleksordning. Men det finns de som klarar av insamlingsbidrag som är dubbelt så stora. Och dessa ber vi nu att ställa upp.

Denna valinsamling kommer alltså att gå, oavkortat, till nästa utskick av Val-Umebladet.

– Du som deltar på valkonferensen – var snäll och töm spargrisen och lämna ditt bidrag då.
– Du som inte deltar på valkonferensen – lämna ditt bidrag nästa vecka eller på annat sätt!

* Veckans politiska tema: Riskerar USA+EU:s ekonomiska krig mot Ryssland att isolera Väst från resten av världen?

Det finns mycket som talar för att världen är på väg mot ett nytt kallt krig. De väldiga ekonomiska sanktioner som främst USA och EU har riktat mot Ryssland (egentligen handlar det om ekonomisk krigföring från Västs sida) påskyndar denna utveckling. Men trots paket efter paket av sanktioner har USA och EU inte lyckats knäcka varken den ryska rubeln eller den ryska ekonomin. Faktum är att rubeln idag har gått upp med en hel tredjedel (33 procent) i förhållande till den amerikanska dollarn!

Det finns nu analytiker som för fram tunga argument för att västvärlden har gjort en grov underskattning av den ryska ekonomins storlek och tyngd. Detsamma gäller för den kinesiska. Gång på gång har veckotidningen The Economist, ett organ för borgerligheten i väst, citerats av ledande politiker. The Economist kastade nämligen ur sig en formulering om att den ryska ekonomin inte var större än den spanska i samband med att tidningen ville förringa Rysslands styrka. Men nya analyser visar att den ryska ekonomin kan vara långt större än Tysklands ekonomi! Detta beror på en rad faktorer. En av dessa är att Ryssland, inte Saudiarabien, är världens största exportör av olja!

På samma sätt kan betydelsen av den kinesiska ekonomin vara undervärderad. Eftersom Ryssland och Kina befinner sig på samma sida i det nya kalla kriget pekar denna nya analys på att västvärlden, genom sitt ekonomiska krig mot Ryssland, kan vara på väg att göra ett gigantiskt misstag. Länder som motsvarar en majoritet av världens befolkning har inte ställt upp på den ekonomiska krigföringen mot Ryssland. De vill helt enkelt inte ställa sig på de gamla europeiska kolonialmakternas och USA-imperialismens sida. Istället ser de långsiktiga fördelar med att utveckla sina handelsförbindelser med Ryssland/Kina. Analysen går så långt, när det gäller Västs strategiska misstag, att den ställer frågan om inte Väst är på väg att isolera sig själv från resten av världen genom sitt ekonomiska krig mot Ryssland (och sina hot mot Kina)!

Vi har tidigare talat om den period vi lever i som ett epokskifte jämförbart med perioden 1914-1949. Det handlar om att en världsordning går i graven och de konvulsioner som detta innebär. På veckans möten kommer vi att redogöra för denna nya, och fullt möjliga, tolkning av vad det ekonomiska kriget som Väst har startat mot Ryssland kan komma att innebära inför framtiden.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.