Partinytt

Partinytt vecka 28

* Förra veckan – en valrörelserapport

1. Förra veckan genomförde vi den första kommundelsveckan. Under denna delade vi ut specialdesignade flygblad till cirka 1900 hushåll totalt sett (1300 i Holmsund och 600 i Obbola). Flygbladet betonade bland annat vikten av att slå vakt om den industriella tradition som finns i kommundelar som Holmsund-Obbola. Detta mot bakgrund av behovet av satsningar på grön industriell produktion. Ett annat tema i flygbladet var det demokratiska underskottet i Umeå kommun. Vi bjöd dessutom in de boende till att komma och träffa oss under fredag och lördag.

Under fredagen och lördagen följde vi sedan upp flygbladet med våra valbyråer i Obbola (fredag) och Holmsund (lördag). Vi möttes av en öppenhet och vänlighet som bådar gott inför den fortsatta valrörelsen. I Obbola var det en person som ville bli medlem. Valbyrån i Holmsund drabbades av vissa svårigheter på grund av regnovädret under lördagen. Men våra tappra kämpar var glada ändå.

2. Förra veckan innebar även ytterligare 4 000 kronor till valinsamlingen! Under veckan återupptog Frank – som genomförde valrörelsens första ”valheltidarvecka” – arbetet med vår valinsamling. Före midsommar hade vi fått in drygt 63 000 kronor, som bland annat ska gå till att finansiera ett utskick av Umebladet via Posten. Arbetet under den gångna veckan har alltså resulterat i att vi fått in ytterligare 4000 kronor. Vi vill, återigen, rikta ett stort tack till alla som har bidragit till valinsamlingen. Har du ännu inte lämnat ett bidrag är det inte för sent att swisha en slant. Numret är 123 504 71 05!

* Denna vecka – arbetsmöten och rapport om den hotande lågkonjunkturen

Läget i Sverige – lågkonjunktur hotar
Huvudartikeln i det senaste numret av Nya Arbetartidningen hade följande rubrik: ”Valet i september kommer inte att spegla folkopinionen”. Vi skrev även att inget av de två blocken förtjänar att vinna riksdagsvalet, då inget av de två blocken prioriterar att bekämpa arbetslöshet och inflation. Detta speglades även under den nyligen avslutade politikerveckan i Almedalen, där inget av partierna presenterade några egentliga lösningar när det gäller de ”magfrågor” som blir alltmer kännbara för många hushåll.

Samtidigt är det allt fler bedömare som varnar för att Sverige kan vara på väg mot en ekonomisk lågkonjunktur. Konjunkturinstitutet har skrivit ned sina prognoser för tillväxten i svensk ekonomi, liksom för tillväxten i sysselsättningen. Den höga inflationen är, enligt Konjunkturinstitutet, en av de faktorer som kan utlösa en lågkonjunktur. Under maj månad var inflationstakten 7,2 procent – den högsta sedan 1991! Detta innebär att priserna i Sverige, i genomsnitt, var 7,2 procent högre i maj 2022 än i maj 2021. Det är främst priserna på livsmedel, el och drivmedel som har ökat.

De stigande priserna, tillsammans med stigande räntor, kommer att leda till sänkta reallöner för en majoritet av Sveriges löntagare under 2022. Även levnadsstandarden för ungdomar och pensionärer kommer att drabbas av stigande priser. Ändå är det inte dessa frågor som riksdagspartierna sätter i centrum för debatten inför valet. Men det var alltså inte dessa ”magfrågor” som dominerade partiledarnas tal under Almedalsveckan. Samtidigt går det inte att tiga ihjäl en hotande ökning av arbetslösheten samt sänkt levnadsstandard. I Storbritannien har en rad fackföreningar diskuterat att strid för att försvara sina medlemmars reallöner. Detsamma behövs i Sverige.

Inläsningsmaterial: ”Valet i september kommer inte att spegla folkopinionen”, NyA nr 177.

Arbetsmöten
Den arbetande delen på mötena denna vecka kommer att ha två inslag. Det blir dels arbete med att skriva artiklar och politiska rapporter inför nästa nummer av NyA (nummer 178), dels utdelning av flygblad på kommundelarna.

Kommundelsveckorna fortsätter – nu i Sävar och Hörnefors
Denna vecka fortsätter vi alltså det viktiga arbetet med att nå ut till väljarna i kommundelarna och på vissa stadsdelar. Turen har nu kommit till Sävar och Hörnefors. Vi kommer att dela ut ett nytt skräddarsytt flygblad samt genomföra valbyråer under fredagen och lördagen. Du kan se hela schemat för veckan här nere.

Flygbladsutdelningar
– Tisdag 13.00: Hörnefors
– Onsdag 13.00: Sävar
– Torsdag 13.00: Reserv

Valbyråer
– Fredag: Samling på lokalen 14.00 för avfärd till Hörnefors,
– Lördag: Samling på lokalen 12.00 för avfärd till Sävar.

Vi samlas alltså först på partilokalen för en genomgång. Sedan och åker vi gemensamt ut till respektive kommundel. Vädret kommer att bli fint. Det är ett vallöfte.

* Nästa vecka

A. Vi går igenom vårt Valmanifest avsnitt för avsnitt. Som vanligt kommer genomgången att ske genom att vi besvarar ett antal frågor – tillsammans. Vill du ha högsta betyg måste du börja läsandet redan NU 😊. I samband med detta vill vi att du skaffar dig ett Valmanifest i papper. Snarast. Men du kan alltså börja läsa valmanifestet redan nu. Gå in på partiets hemsida arbetarpartiet.se och klicka dig fram.

B. När det gäller det utåtriktade arbetet kommer vi att dela ut ett specialskrivet flygblad för stadsdelarna Ersboda och Ålidhem under nästa vecka.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.