Umeå

Arbetarpartiet besöker Umeås kommundelar

Flygbladsutdelning
Davis Kaza
Publicerad i
#178
Lästid 2 min

Arbetarpartiet har dragit igång sin valrörelse inför kommunvalet i Umeå. Detta genom flygbladsutdelningar och valbyråer i kommundelarna Holmsund, Obbola, Sävar och Hörnefors.

Under den första veckan av juli delades flygblad ut till cirka 1900 hushåll – 1300 i Holmsund och 600 i Obbola. Liknande material delades under juli månads andra vecka ut till cirka 2000 hushåll i Sävar och Hörnefors – ungefär 1000 i varje kommundel.

Flygbladet betonade bland annat vikten av att slå vakt om den industriella tradition som finns i kommundelar som Holmsund-Obbola, Sävar och Hörnefors. Detta mot bakgrund av behovet av satsningar på grön industriell produktion. Ett annat tema i flygbladet var det demokratiska underskottet i Umeå kommun.

Under fredagen och lördagen följdes flygbladet upp med valbyråer – bord där potentiella väljare kan ställa frågor, skaffa sig ett valmanifest och ta sig en kopp kaffe. Den första juliveckan hölls valbyråerna i Obbola (fredag) och Holmsund (lördag). Den andra veckan var det istället Hörnefors (fredag) och Sävar (lördag) som fick besök.

– Vi möttes av en öppenhet och vänlighet som bådar gott inför den fortsatta valrörelsen, berättar Jan Hägglund, förstanamn på Arbetarpartiets valsedel till Umeå kommun. Tyvärr har vädret inte varit det bästa, med ösregn både i Holmsund, Sävar och Hörnefors.
– Men Arbetarpartiet ställer inte in när vi lovat att finnas tillgängliga, säger Hägglund. Vi kommer dock tillbaka när vädret är bättre.

Under den andra halvan av juli kommer partiet att besöka ett antal viktiga stadsdelar i Umeå på liknande sätt, med flygbladsutdelningar och valbyråer.

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar