Partinytt

Partinytt vecka 36

På veckans medlemsmöte, som börjar först 20.00 på grund av längre dörrknack under valspurten, tar vi upp fyra saker:

1. Praktiska ting inför valdagen

På valdagen måste alla ha med sig extra varma kläder, inkl. fingerhandskar, mössa, varma skor samt en regnkappa. Du ska även ha en rejäl valarbetarväska. I din rejäla valarbetarväska ska du, förutom de extra varma kläderna, även ha mat. Det viktigaste är varm dryck i form av matig soppa i en (helst) stor termos. Du ska även ha med dig ordentligt med mat. Det är bra med matiga mackor och kokta ägg samt frukt, nötter och godis.  

Du behöver inte oroar dig för att få svåra politiska frågor från väljare eller andra partiers valsedelsutdelare under valdagen. Politisk propaganda är inte tillåten utanför vallokalerna den 11 september! Detta inkluderar diskussioner.
– Får du en fråga som skulle kunna leda till en diskussion svarar du så här: ”Vi i AP avslutade vår valkampanj igår – du kan ringa till vår partilokal i morgon och få svar på din fråga”.
– Får du en fråga som kan besvaras med ett Ja eller ett Nej av typen: Är AP är emot heders-förtryck och Nato – vill AP avskaffa yttrandefrihet och fria val, kan du om du vill svara med ett JA eller ett Nej. Annars säger du även i detta fall:  ”Vi i AP avslutade vår valkampanj igår – du kan ringa till vår partilokal i morgon och få svar på din fråga”.

Det alla ska tänka på är att gördeln med namnet Arbetarpartiet ska synas på valdagen.
Vi står vid vallokalerna där folk röstar för att påminna alla om att de kan rösta på ett parti i riksdagsvalet och rösta på AP i valen till Umeå kommunfullmäktige och Region Västerbotten. Stå därför inte och prata med de övriga valsedelsutdelarna (som alltid tyr sig till oss). Då syns inte gördeln. Dela istället ut valsedlar, i lugnt tempo, så att du rör på dig och håller dig varm. Men kom ihåg: Det är ingen tävlan i att dela ut flest valsedlar. Du står där för att partinamnet på gördeln ska synas. 

Tänk på att göra ett gott intryck. Ta med en skärmmössa mot solen, ta inte med dig solglasögon, om du inte har solglas inbyggt i dina riktiga glasögon (då är det okej). Det som ser riktigt kufigt ut är att ha både skärmmössa och solglasögon. Då förlorar vi röster!

Till sist: Då du delar ut valsedlarna, en vit och en blå till varje väljare som vill ha, säger du samtidigt följande: ”Arbetarpartiet – till kommun och region” eller
”Arbetarpartiet i kommunen – oavsett hur du röstar till riksdagen”.

2. Den nya reaktionära högervågen: Dess källor och beståndsdelar

Inläsningsmaterialet har medlemmar i Arbetarpartiet fått via mail. Det blir ingen inledning – bara en diskussion kring följande frågor:

a) Varför dansar dårarna vildast i USA: Klimatskepticism, aborträtten hotas, vägran att se Donald Trumps ansvar för stormningen av Kapitolium, hatet mot regeringen i Vita huset, bristen på en allmän sjukförsäkring, rasismen, våldet mot facket, mm?
b) Vad menas med filosofisk materialism kontra filosofisk idealism?
c) Varför har den ny-reaktionära vågen i USA fått ett sådant genomslag i Europa?
d) Vi kallar inte M+SD (m fl) blocket för blå-bruna: Varför?
e) Ska vi göra skillnad på SD-ledarna och deras väljare (i så fall hur)?

f) ”Överkurs”. Svaret på denna fråga finns inte i materialet: Varför kunde fascisten Mussolini i Italien avsättas med en enkel omröstning samtidigt som nazisten Hitler inte kunde avsättas trots att Tyskland lades i ruiner av bombningar från USA-GBR och Röda armén?

3. Du måste förtidsrösta – i morgon

Du som hjälper partiet på valdagen får, under inga omständigheter, vänta med att rösta till valdagen söndag 11 september. Du kommer inte att dela ut valsedlar vid den vallokal där du ska rösta. Därför: Förtidsrösta. Och skjut inte upp detta. Förtidsrösta i morgon tisdag. Även alla andra uppmanas härmed också att förtidsrösta. Vem som helst kan bli sjuk på valdagen och kan då inte gå och rösta. Men vi i Arbetarpartiet har inte råd att tappa en enda röst. Därför: Förtidsrösta. Och skjut inte upp detta. Förtidsrösta i morgon tisdag.

4. Vilka kan värva väljare via telefonen – nästa vecka?

Detta var ett skämt. Ha, ha.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.