Slagserien

Visdomar från Trelleborg – och Bluff & Båg i Blekinge

Slagserien i nummer 180

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#180
Lästid 2 min

Visdomen från Trelleborg

Den 20 juni kände sig SD-politikern Håkan Lerstorp kallad och driven att lyfta en fråga i Trelleborgs kommunfullmäktige. Diskussionen handlade om kvinnojourer.

”Visst är det tråkigt att kvinnor blir misshandlade. Men, min tanke är, och jag vill att ni ska tänka så också ibland: Vad har kvinnan gjort, för att en man ska slå en kvinna? Det är en viktig tanke”, sa Lerstorp. Och för att understryka sin oro för alla misshandlade män i samhället undrade han varför det inte finns några mansjourer.

Kanske kunde Lerstorp helt enkelt googla den saken…

Bluff & Båg i Blekinge (BBB)

Vissa kommer undan med vad som helst. En chef vid namn Danilo Garcia löpte under flera år amok inom Region Blekinge. Han köpte in tvivelaktiga utbildningar från ett amerikanskt hälsoföretag, naturligtvis utan offentlig upphandling, för 6 miljoner kronor som en del i ett projekt som kostade 50 miljoner. Ett 60-tal anställda gick utbildningen. Men ingen jobbar idag med det som lärdes ut.

Om det ändå rört sig om förskingring…

Bluff & Båg i Blekinge – del två

Samme Garcia hade även anställt en honom närstående på en tjänst inom regionen. ”Den ende kompetente” – enligt Garcia. Dessutom anställde han en doktorand på halvtid men gav denne lön för heltid. En doktorand som han råkade vara handledare för via Göteborgs universitet. Och naturligtvis bedrev doktoranden forskning som kan förväxlas med Garcias privata forskning.

Vilket sammanträffande, va…

Bluff & Båg i Blekinge – del tre

Hur hanterades då denne Danilo Garcia? Medarbetarna på enheten han chefade över hade, föga förvånande, under fem års tid skickat många signaler till politiker och tjänstemän högre upp i organisationen. Det handlade både om Garcias tvivelaktiga agerande och om omfattande arbetsmiljöproblem.

Till sist kom det på plats en oberoende utredning och granskning som resulterade i en rapport som redogjorde för alla oegentligheter. När de anställda på Garcias enhet frågade efter rapporten fick de höra att den var sekretessbelagd. Och dessutom inte diarieförd. Först ett år senare visade det sig att sekretessen var påhittad och rapporten diariefördes hos Region Blekinge.

Garcia? Vad hände med Garcia? Vem då sa du? Han köptes ut i all tysthet…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.