Partinytt

Partinytt vecka 45

Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 2 min

Mån-sön 7-13 november

* Arbetarpartiet höll sin sjätte kongress i Umeå under helgen som gick

Helgen den 4-6 november höll Arbetarpartiet sin sjätte kongress sedan bildandet 2010. Kongressen hölls i Umeå. Det grundläggande temat var att den nuvarande perioden präglas både av hot och möjligheter. Under kongressen betonades att den nya regeringen är svag, både på grund av inre splittringar och det yttre trycket från den kommande lågkonjunkturen. Arbetarpartiets uppgift är att ta fasta på möjligheterna och peka på en väg framåt när det gäller försvaret av jobb och välfärd. Både ensamt och i samarbete med andra.

På kongressen deltog även inbjudna talare. En av dessa var Ulf Boström från Göteborg, som talade om behovet av en förbättrad integration. En annan gäst var Roger Silverman från London, som talade om de djupa kriserna för Storbritannien och dess högerregering.

Kongressen valde även en ny Partistyrelse för de kommande två åren bestående av Jan Hägglund, Agneta Björk, Davis Kaza, Patrik Brännberg, Tomas Westerström, Katarina Norlund, Lars-Erik Utberg, Johan Roslin samt Stefan Lindberg.

* Slut upp på manifestationen på Kristallnatten 9 november

Istället för veckans möten uppmanar vi alla medlemmar att delta nu på onsdag i manifestationen till minne av de judar som föll offer för nazismen i Tyskland 1938. Först blir det en stående manifestation på Rådhustorget kl 17.00. Därefter blir det ett eftermöte på Umeå Folkets Hus kl 18.00.

Talare på torget och på Umeå Folkets Hus är, som vi tidigare berättat, Tommy Ringart. Ringart är ordförande i Föreningen Förintelsens Överlevande i Sverige. Hans föräldrar, Jakob och Hanna Ringart, kom till Sverige 1945. De hade då överlevt slavarbete i Tyskland och koncentrationslägret Auschwitz. Det är en stor sak att Tommy Ringart besöker Umeå. Missa därför inte onsdagens manifestation!

Kom ihåg: Manifestationen den 9 november – både på Rådhustorget och Folkets Hus – är ett samarbete. De partier som står bakom arrangemanget är förutom Arbetarpartiet även Centerpartiet, Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.