Slagserien

Elon Musk och Twitter

Slagserien i nummer 183

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#183
Lästid 2 min

Dålig PR för Elon Musk

Multimiljardären och Tesla-chefen Elon Musk köpte nyligen sociala medieplattformen Twitter för hisnande 44 miljarder dollar. Twitters första månad under Musk har varit nästan lika hisnande. Redan under den första veckan avskedade Musk nästan hälften av alla anställda vid företaget. Detta skapade en storm av negativa rubriker som Musk hade svårt att försvara sig emot.

Han hade nämligen även avskedat PR-avdelningen…

Batterierna är slut

De anställda som fanns kvar på Twitter efter Musks första våg av avskedanden tvingades jobba under fruktansvärda förhållanden. För det första tvingades de göra samma jobb som en dubbelt så stor arbetsstyrka gjort tidigare. För det andra hittade Elon Musk på nya funktioner, till synes ryckta ur luften, som skulle införas i rasande fart – och sedan göras om igen då de fått oönskade sidoeffekter.

Musks intellektuella batterier verkar ha tagit slut…

Utelåst från högkvarteret

I sin iver att avskeda folk från Twitter lyckades Musk även avskeda personen som var ansvarig för systemet med ”taggar” som används för in- och utpassering på Twitters högkvarter. Detta glömde Musk bort när han, i ett av sina hastiga infall, beslutade att stänga kontoret under en hel helg – och inte längre kunde komma in. Musk tvingades därför kontakta den nyligen sparkade ”tagg-mannen”.

Via Twitter såklart, för hela världen att skratta åt…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.