Kultur, nöje och vetenskap

Tranbärs- och chokladcookies

Fult men gott! Foto: Siv Sandström
Siv Sandström
Publicerad i
#184
Lästid 1 min

De är inte vackra, men de är goda. Så kan dessa kakor sammanfattas. Kombinationen av tranbär och choklad passar som handen i handsken till jul.

Det finns goda vit choklads- och tranbärscookies att köpa på ICA, men det blir alltid bättre då man bakat kakorna själv.

Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
110 g strösocker
110 g muscovadosocker (strö)
2 ägg, rumstempererade
1 tsk vaniljpasta
300 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ – 1 tsk salt
rivet skal från 2 apelsiner
150 g hackad choklad (jag blandade vit choklad och mjölkchoklad)
100 – 150 g torkade tranbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader)
2. Vispa smör och sockersorterna i 2-3 minuter. Tillsätt äggen och vaniljpastan och rör om (vispa inte!).
3. Vänd ner de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Vänd därefter ner tranbär och choklad.
4. Klicka ut nio kakor på varje bakplåtspapper, ca 2 msk med deg per kaka (se bild).

Foto: Siv Sandström

5. Grädda i ca. 9-10 minuter tills de fått fin färg.

Inte dom snyggaste kakorna men väldigt goda!

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.