Slagserien

Jennifer Lawrence, Trumpen och regeringen som gick på pumpen

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#184
Lästid 2 min

Kulturskymning…

Skådespelerskan Jennifer Lawrence har nyligen i en intervju påstått att hennes roll i filmen The Hunger Games från 2012 var banbrytande eftersom det var första gången någonsin som en kvinna spelat huvudrollen i en actionrulle från Hollywood. Av allt att döma har hon alltså aldrig hört talas om filmer som Alien, Terminator eller Kill Bill, bara för att ta några exempel. 

Vissa tolkade Mayafolkets kalender som att jorden skulle gå under 2012. Jennifer Lawrence anser att världshistorien började 2012…

Samling vid pumpen

Inför valet lovade de nuvarande regeringspartierna kraftigt sänkta priser på bensin och diesel. Partiernas bud varierade från 3 kr/liter till hela 10 kr/liter – ”vid pump”. Sen kom den bistra verkligheten och visade upp sitt fula tryne, och med hänvisning till att det skulle belasta statskassan för hårt valde man en betydligt mer blygsam sänkning. 14 öre/liter för bensin och 41 öre/liter för diesel. Alltså mindre än vad marknadens naturliga fluktuationer kan åstadkomma över en natt.

Regeringen gick på pumpen…

Från pumpen till Trumpen

Donald Trump meddelade den 14 december att han skulle komma med en stor nyhet nästkommande dag. Många spekulerade i vad det kunde vara, men det skulle visa sig att verkligheten överträffade dikten.

Trumvirvel…

Donald Trump lanserar vad som bäst kan beskrivas som digitala samlarkort, föreställande Trump i … fantasifulla motiv, för 99 dollar styck!

Superhjälte, astronaut och sheriff av vilda västern snitt är några av motiven. Då en bild säger mer än tusen ord låter vi bildkonsten tala för sig själv…

Foto: Donald Trump / Truth Social

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.