Partinytt

Arbetarpartiet höll vinterläger om partiets historia och förhistoria

Arbetarpartiets vinterläger handlade om partiets historia och förhistoria. Foto: Marie Salomonsson
Davis Kaza
Publicerad i
#185
Lästid 1 min

Lördagen den 7 januari genomförde Arbetarpartiet ett vinterläger i Umeå. Deltog gjorde ett 20-tal medlemmar och sympatisörer från Umeå, Åmål, Sorsele och Örebro.

Vinterlägret var en heldag med två politiska teman som berörde Arbetarpartiets historia. Förmiddagen ägnades åt att gå igenom Arbetarpartiets förhistoria, från perioden mellan första och andra världskriget och fram till åren efter kriget. Det hela började med att en grupp personer emigrerade från Sydafrika till Storbritannien i mitten av 1930-talet. I sitt nya hemland utvecklade denna grupp ett imponerande arbete under andra världskriget.

På eftermiddagen diskuterades Arbetarpartiets med moderna historia från 1970-talet och fram till brytningen med den gamla organisationen i mars 2010. Tyngdpunkten låg på organisationens starka och svaga sidor och på hur den slutligen tappade orienteringen när världen förändrades.

Innehållet blev mycket uppskattat av både nya medlemmar och veteraner.

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.