Slagserien

Prinsar, kungar och drottningar

Slagserien i nummer 185

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#185
Lästid 2 min

Den tjurskallige monarken

I en nylig intervju ångrar Carl XVI Gustaf (även kallad Tjabo) ingenting av det han sa om Bruneis diktator, Sultan Hassanal Bolkiah, i samband med kungens statsbesök där 2004. Tjabo tog obekymrat fasta på hur nära människorna sultanen var, som tog emot tiotusentals besökare som fick den stora äran att skaka sultanens hand. Att Brunei kritiserades av Sveriges regering för bristen på mänskliga rättigheter var inget bekymmer. När han under julhelgen kommenterade sultanen sade han följande: ”Han var ju en ruler på ett annat sätt än i en demokratisk stat”. Tjabo vill alltså fortfarande inte kalla sultanen för diktator. Vi får dock ha överseende. Tjabo kommer trots allt från en kultur där det är fullt rimligt att titeln som statschef går i arv.

Lika barn leka bäst…

-Mjölk och socker till kaffet? -Nä, men gärna flickor.

Nu när vi ändå har kungens liv och leverne på dagordningen vore det tjänstefel att inte påminna om Tjabos festande med sina överklasspolare där s.k kaffeflickor, unga lättklädda kvinnor som anlitats som sällskap till männen efter maten, varit ett återkommande inslag. Likaså Tjabos festande på strippklubbar. Samt hans (påstådda?) kärleksrelation till den tidigare Army of Lovers-sångerskan Camilla ”La Camilla” Henemark. Och allt detta efter att han tillträtt som kung.

Kungen kanske skulle uppsöka en studie- och yrkesvägledare som kan tipsa om ett lämpligare yrke…

”We are not amused”

Dysfunktionella kungafamiljer är dock inget unikt för Sverige. Även britterna kan! Prins Harry gifte sig med en amerikansk skådespelerska, blev familjens svarta får och emigrerade till USA. Nu har han publicerat sina memoarer – till kungafamiljens förtret. Av referaten att döma är det stora mängder smutsig byk och rena konstigheter som luftas.

Det fram kommer exempelvis att Harrys äldre bror, tronarvingen William, var den som uppmuntrade Harry att bära nazistuniform, med tillhörande hakkorsarmbindel, på en Halloweenfest 2005. Kungahuset har ännu inte kommenterat något av innehållet i boken.

Men om vi levt på drottning Victorias tid hade ”we are not amused” varit en självklar respons…

Harrys snuskiga talbok

Den mest bisarra upplevelsen får den som, av någon anledning, lyssnar på prins Harrys memoarer som talbok. Den som läst in boken är nämligen Harry själv. Och då bokens mer konstiga passager innehåller Harrys filosoferande kring sitt eget könsorgan – samtidigt som han funderar över sin döda mors parfym – ja då behöver vi, käre läsare, inte säga så mycket mer.

Länge leve republiken…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.