Partinytt

Partinytt vecka 8

Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 3 min

1. Arbetarpartiet genomförde lyckat protestmöte i lördags

I lördags genomförde vi en manifestation till försvar för kurderna och för de demokratiska fri- och rättigheterna – mot kryperiet för Erdogan och Nato. Vi hade tre talare och en konferencier. En av talarna var en representant för kurderna i Umeå och två var medlemmar i Arbetarpartiet. Dessutom läste konferencieren upp en hälsning från Insamlingsstiftelsen Kurdiska Röda Solen (som motsvarar Röda korset, fast i Kurdistan).

Ett 20-tal medlemmar och sympatisörer deltog genom att samla in pengar till jordbävningens offer i Kurdistan, sälja knappar och tidningar, hålla i plakat och flaggor samt dela ut flygblad. Många umebor stannade till för att lyssna på talarna, ge en slant i bössan och för att köpa sig en knapp eller tidning. Totalt samlade vi in över 1000 kronor i kontanter, och minst lika mycket via Swish, till Röda Solens insamling för jordbävningens offer i Kurdistan. Utöver detta såldes även knappar och tidningar för drygt 300 kr. Trots snöblandat regn. Vi hade inte tur med vädret…

Sammanfattningsvis var lördagens möte på Rådhustorget i Umeå en väldigt lyckad inledning på vår kampanj. Nästa steg blir att besöka kurdägda restauranger och pizzerior.

2. Veckans arbetsmöten

Då vi precis gett ut ett nytt nummer av Nya Arbetartidningen behöver vi följa upp de personer vars prenumeration nu har löpt ut. Detta blir en av huvuduppgifterna på både onsdagens och torsdagens möten denna vecka.

På onsdag kväll samlas vi på Pedagoggränd 5 A. Förutom prenumerantringandet kommer arbetsuppgifterna att bestå av packning och flyttning av saker från Pedagoggränd 5 A till Sofiehemsvägen 4 B.

På torsdag kväll samlas vi på Sofiehemsvägen 4 B. Arbetsuppgifterna kommer huvudsakligen att bestå av möblering av den nya lokalen. En premiär – för glada pionjärer. Lokalen ligger i samma hus som Pizzeria Alibaba.

3. Politiska förberedelser

Vi ber alla att läsa de tre artiklar ur NyA nr 186 som handlar om försvaret av de demokratiska fri- och rättigheterna. Det handlar om följande artiklar:

  • ”Yttrandefriheten inskränks av Nato-ansökan”
  • ”Arbetarpartiet och koranbränning”
  • ”Svagsint bekämpa Nato med koranbränning”

Har du redan läst dessa tre artiklar rekommenderar vi istället att du läser de två artiklarna om läget i Sverige 100 dagar efter att regeringen Kristersson tillträdde. Det handlar om följande artiklar:

  • ”Regeringens 100 dagar av kräftgång” (ur NyA nr 185)
  • ”100 dagar utan verklig oppositionspolitik” (ur NyA nr 186)

4. Denna vecka avslutas flytten!

Vi vill börja med att tacka alla medlemmar som hjälpt till att packa och flytta under den gångna veckan. Vi har kommit en bra bit på vägen när det gäller att flytta vår partilokal ned till den nya, tillfälliga, lokalen på Sofiehemsvägen 4 B. För att ta flytten i mål kommer vi att behöva hjälp, dagtid, även under denna vecka. De dagar och tider vi behöver hjälp är följande:

  • tisdag: från morgon till kväll,
  • torsdag: eftermiddag och kväll,
  • fredag: från morgon till kväll,
  • lördag: förmiddag och eftermiddag – vissa kommer att sälja tidningen, andra kommer att ringa prenumeranter och ytterligare andra kommer att möblera på Sofiehemsvägen 4B.

Lämna en kommentar