Partinytt

Protestmöte till försvar för kurderna och yttrandefriheten

Protestmöte i Umeå till stöd för kurderna och till försvar för yttrandefriheten
Protestmöte i Umeå till stöd för kurderna och till försvar för yttrandefriheten. Foto: Marie Salomonsson
Veckans Nyheter
Publicerad i
#187
Lästid 1 min

Lördagen den 18 februari bjöd Arbetarpartiet in till en manifestation till försvar för kurderna och för de demokratiska fri- och rättigheterna – mot kryperiet för Erdogan och Nato. Pengar samlades även in till jordbävningens offer i Kurdistan.

På manifestationen deltog tre talare och en konferencier. En av talarna var en representant för kurderna i Umeå och två var medlemmar i Arbetarpartiet. Dessutom läste konferencieren upp en hälsning från Insamlingsstiftelsen Kurdiska Röda Solen (som motsvarar Röda korset, fast i Kurdistan).

Ett 20-tal medlemmar och sympatisörer deltog genom att samla in pengar till jordbävningens offer i Kurdistan, sälja knappar och tidningar, hålla i plakat och flaggor samt dela ut flygblad. Många umebor stannade till för att lyssna på talarna, ge en slant i bössan och för att köpa sig en knapp eller tidning.

– Totalt samlade vi in över 1000 kronor i kontanter, och minst lika mycket via Swish, till Röda Solens insamling för jordbävningens offer i Kurdistan, säger Davis Kaza, en av organisatörerna av manifestationen.
– Detta trots snöblandat regn och blåst. Vi hade verkligen inte tur med vädret…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.