Slagserien

Alternativ för Sverige, Kasselstrand och kaos

Slagserien i nummer 187

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#187
Lästid 1 min

Avhopp från högerextremt parti

Högerextremistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) har drabbats av ett större avhopp från ledningen. Fem partistyrelseledamöter har lämnat sina uppdrag. Skälet?

De kunde inte komma överens om ett flygblad…

Storswänsken som bor i Finland

De fem tidigare ledamöterna i partistyrelsen var även kritiska mot att Gustav Kasselstrand, trots att han leder ett högerextremt och nationalistiskt parti, faktiskt inte bor i Sverige. Kasselstrand är nämligen skriven i Finland.

Men vi som är lite historiskt bevandrade förstår ju naturligtvis att storswänsken Kasselstrand helt enkelt inte erkänner freden i Fredrikshamn 1809 – och fortfarande ser Finland som en del av Sverige…

En halv miljon för 95 procent

Det var inte bara flygblad och Finland som bråket inom AfS handlade om. De fem avhopparna var även missnöjda med ersättningen som Kasselstrand och partisekreteraren Per Sefastsson får från partiet. Båda dessa får tillsammans ut en halv miljon om året.

Men tjänsterna motsvarar tillsammans endast 95 procent…

But wait, there’s more…

I december skrev Alternativ för Sverige ett inlägg på sitt officiella Twitter-konto där de hånade splittringen inom partiet Nyans. Både AfS och Nyans hade precis hållit kongress.

Nyans kongress kommenterades med orden ”Inbördeskrig. Partiet splittras”. AfS kongress kommenterades med orden ”Enighet. Inga avhopp”. Splittringen av AfS kommenteras i samma anda av Kasselstrand.

”Partiet går stärkt ur det här”…

Lämna en kommentar