Slagserien

Sprit, knark och sex – välkommen till Kristdemokraterna!

Slagserien i nummer 188

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#188
Lästid 3 min

Kristdemokraterna bildades 1964 av medlemmar i Pingströrelsen, som en reaktion på den nya tidens omoraliska leverne. Man ville återupprätta den kristna moralen och religiösa livsmönster. De senaste veckorna har dock KD skakats av en skandal som sannolikt fått mjölken till kyrkkaffet att skära sig.

Sara Skyttedal…

I centrum för skandalen står EU-parlamentarikern Sara Skyttedal, sedan länge en kontroversiell företrädare för partiet. Hon blev känd 2018 för att ha uppmanat lågavlönade svenskar, som hade svårt att få ihop pengar till semestern, att åka till Rumänien och stanna där länge för att spara in på levnadsomkostnader.

Kanske inte vad Jesus skulle ha sagt – men för KD tycktes uttalandena ligga inom den ”kristna människosynen”…

…röker marijuana

När Skyttedal berättade för media att hon själv brukar använda marijuana och att hon vill legalisera försäljning av cannabis i Sverige fick till och med KD nog.

Partiet, som länge har förespråkat en restriktiv narkotikapolitik, skickade ut sin partisekreterare för att ta Skyttedal i herrans tukt och förmaning…

Johan Ingerö…

Exakt vad partisekreteraren Johan Ingerö sa till Sara Skyttedal är inte känt för omgivningen. Men man kan väl gissa att Skyttedal utsattes för en ganska sträng och till och med svavelosande predikan. Det är ju sällan populärt att partiers företrädare försvarar en helt annan politik än de blivit framröstade på.

Hur som helst fick uppsträckningen en viss effekt på Skyttedal. Inte så att hon, som kallats för KD:s järn-lady, kom på andra tankar när det gäller knarkandet.

Istället kom hon ihåg en händelse som ska ha utspelat sig nio år tidigare mellan de båda.

Kristdemokratisk valvaka – inte som du trodde

På en spritindränkt fest efter valvakan 2014, på ett lyxhotell i Stockholm, ska flera berusade KD:are ha somnat i samma säng. En av dem var Skyttedal. Inget otillständigt, eller åtminstone oönskat, ska sedan ha skett förrän Johan Ingerö dök upp i rummet. Enligt Skyttedal ska Ingerö då ha tafsat på henne. Ingerö, å sin sida, medger att han deltagit på spritfesten men förnekar att han tafsat på Skyttedal.

Gud allena vet vad som verkligen hände…

Högst skrattar hin håle

Hur som helst. Skyttedal polisanmälde Ingerö för det nio år gamla tafsandet. Polisen lade dock ned anmälan då det eventuella brottet var preskriberat sedan länge. Kristdemokraterna gav Ingerö sparken. Och Skyttedal, med sina drogliberala uppfattningar, kan få svårt att åter få förtroendet att kandidera till jobbet som EU-parlamentariker för KD inför nästa val. Det kristdemokratiska partiet kan bara lida i tystnad över att deras inre liv blev offentligt.

Det kan tyckas tragikomiskt att partiet som bildades för att återupprätta religiösa livsmönster nu hamnat i centrum för en skandal som innefattar sprit, knark och sexuella trakasserier. Det finns i alla fall en som gläds särskilt åt det hela.

Gå ut vid midnatt, rita ett pentagram på marken och lägg sedan örat mot asfalten så hör du kanske hans hesa skratt…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.