Slagserien

Kungen, kröningen och krisen

Slagserien i nummer 189

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#189
Lästid 1 min

Vi är inte roade…

Miljoner britter har svårt att få sin ekonomi att gå ihop. Det senaste året har matpriserna ökat med nästan 20 procent. Då passar kungahuset på att lägga motsvarande 115 miljoner euro – över en miljard kronor – på kröningen av kung Charles III. Kungen är, enligt The Guardian, god för uppåt två miljarder euro. Ändå står skattebetalarna för fiolerna.

För att citera drottning Victoria: We are not amused…

Marie Antoinette-vibbarna är högst påtagliga

På något vis måste man ändå lyfta på hatten för det brittiska kungahuset för sin hängivenhet till traditioner och principfasthet. Under planeringen av kröningsceremonin ska Charles III enligt brittisk press ha avfärdat alla tankar på ett mer avskalat spektakel på grund av det bistra ekonomiska läget. Skönt. Regenter kommer, regenter går.

Men bristen på fingertoppskänsla består…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.