Slagserien

Skadeglädje, Bibeln och bristande konsekvensanalys

Slagserien i nummer 190

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#190
Lästid 2 min

Schadenfreude!

Det är bistra tider. Inte bara för knegare som du och jag, utan även för Sveriges rikaste parti Centerpartiet. Partiets budget för nästa år minskar drastiskt och upp till 25 av partiets anställda kan behöva sägas upp. Detta har lett till hård intern kritik mot att partiet lagt stora summor pengar på att bland annat lyfta fram deras förra partiledare Annie Lööf.

Det finns en poetisk rättvisa i att ett parti som verkligen omfamnar kapitalismen själva får sig en snyting av kapitalismens nyckfullhet.

Och vi står inte över att unna oss lite skadeglädje, som ett ljus i mörkret…

Den som är utan synd skall kasta första stenen

Enligt en ny lag i den amerikanska delstaten Utah ska böcker som innehåller skildringar av sex, sexualitet och våld förbjudas i låg- och mellanstadieskolor. En förälder begärde då att Bibeln skulle förbjudas med hänvisning till dess många skildringar av sex och våld. Efter en granskning har skoldistriktet nu beslutat att ta bort Bibeln.

De konservativa republikaner som införde lagen blev såklart förfärade när lagen plötsligt slog mot deras favoritbok, men, den som gräver en grop åt andra…

Priset för ”Veckans klåpare” går till…

…Rajesh Vishwas, en regeringstjänsteman i Indien, som tappade sin smartphone i en vattenreservoar. Vishwas beordrade då att reservoaren skulle tömmas på sina två miljoner liter vatten. Telefonen återfanns men fungerade naturligtvis inte. Till saken hör att Indien lider av så pass begränsad vattentillgång att dåliga skördar, skogsbränder och strömavbrott är vanliga problem. Vishwas utsattes för en omfattande kritik och blev slutligen avstängd.

Han kanske skulle ha gjort en risk- och konsekvensanalys…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.