Partinytt

Sommarlägerdag med Arbetarpartiet

Arbetarpartiets sommarlägerdag gick av stapeln lördagen den 17 juni.
Veckans Nyheter
Publicerad i
#191
Lästid 2 min

Ett 30-tal medlemmar och intresserade deltog på Arbetarpartiets sommarlägerdag den 17 juni. Dagen bjöd på både aktuella politiska teman, trekamp och grillning. Samt ett fantastiskt sommarväder ute på Forslundagymnasiet i Umeå!

Det första temat handlade om det politiska läget i Sverige och Arbetarpartiets viktigaste målsättningar under det kommande året. Jan Hägglund, ordförande för Arbetarpartiet, beskrev hur jämvikten i det svenska samhället har rubbats. Han beskrev bland annat det uppbrott som ägt rum, från Socialdemokraterna, sedan mitten på 1990-talet. Socialdemokraterna har förlorat en tredjedel av sina väljare. Dessa väljare har sedan rört sig först till Vänsterpartiet, sedan Moderaterna, och nu Sverigedemokraterna. Hägglund betonade att dessa väljare inte nödvändigtvis har ”hittat hem” hos SD, utan att de kan vinnas tillbaka till arbetarrörelsen. Hägglund nämnde även den begynnande radikalisering som kan ses inom fackföreningarna, och underströk vikten av att arbeta fackligt.

Under eftermiddagen talade Davis Kaza om fascismen och nazismen. Kaza redde ut innebörden av dessa begrepp, som idag ofta används på ett ytligt sätt i den politiska debatten – i praktiken som ett skällsord. Fascismen uppstod under mellankrigstiden och var i grunden en massrörelse som syftade till att krossa arbetarrörelsens organisationer – arbetarpartier och fackföreningar – med våld. Kaza illustrerade detta genom att beskriva hur Hitlers nazistparti kunde gripa makten i Tyskland på 1930-talet.

Lägerdagen bjöd även på sociala aktiviteter. Under eftermiddagen fick deltagarna dela upp sig i fyra lag och för en trekamp. Grenarna var pilkastning, stövelkastning och äggbalansering. Efter en rolig och jämn kamp kammade slutligen laget ”Traumateamet” hem segern. Dagen avslutades med grillfest där det bjöds på souvlakimarinerad kyckling, grillad majs och potatissallad.

På lägret inleddes dessutom Arbetarpartiets sommarinsamling. Över 22 000 kronor samlades in. Du som läser Veckans Nyheter är naturligtvis också välkommen att bidra genom att swisha en slant till 123 504 71 05!

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.