Slagserien

Biden, Bush, Yüksel och Kristersson

Slagserien i #191

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#191
Lästid 2 min

Krig som krig…

USA:s president Joe Biden fick nyligen frågan om vad Wagnergruppens myteri innebär, varpå han svarade: ”Han (Putin) håller tveklöst på att förlora kriget i Irak.” Biden är dock inte först med att blanda ihop den ryska invasionen av Ukraina med USA:s invasion av Irak 2003.

George W Bush, som satt i Vita huset när det begav sig, gjorde samma sammanblandning i ett tal förra året.

Å andra sidan; hur i hela friden ska presidenter från ett land vars utrikespolitik byggt på krig i 100 år kunna hålla reda på alla krig…

Är Sverige på väg att bli en fascistisk stat?

Mikail Yüksel, ledare för partiet Nyans, har twittrat att han är orolig för detta. Anledningen till hans oro är att socialtjänst och gränspolis gör specialinsatser kring jul- och sommarlov vid Landvetters flygplats för att förhindra att barn och unga förs ut ur landet för tvångsäktenskap och könsstympning.

Nånting säger mig att Yüksel ”har sin egen sanning” vad gäller definitionen av fascism…

Man lär sig krypa, sen lär man sig gå…

…såvida man inte heter Ulf Kristersson och är Sveriges statsminister. Han är kvar i krypstadiet. Givetvis gratulerade Kristersson Turkiets auktoritära president Erdogan till hans seger i presidentvalet. Är du en relativt kort man med allvarliga ryggproblem? Misströsta inte. Du kan få Kristerssons ryggrad, helt oanvänd och därmed i nyskick.

Den kommer tyvärr inte med garanti…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.