Slagserien

Nooshi Dadgostar twittrar

Slagserien i nummer 192

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#192
Lästid 2 min

”Kör hårt nu IFK Göteborg”

Vi är många som undrat var V-ledaren Nooshi Dadgostar tagit vägen. I debatten om koranbränningar och motståndet mot Nato har hon i alla fall lyst med sin frånvaro. Veckans Nyheter har lyckats hitta Dadgostar – på Twitter / X. Hon har lagt ut bilder från läktaren på IFK Göteborgs hemmamatch och twitter-brölat om damlandslagets framgångar i VM.

Varför sätta sig in i tunga och känsliga frågor som koranbränningar när det finns fotboll, liksom…

Den trevliga oppositionen på trevligt fika

Nooshi twittrar dock inte bara om fotboll. I början av sommaren berättade hon om en trevlig fika som hon haft med bostadsministern. I början av sommaren träffade Nooshi bostadsministern. Ämnet för diskussionen var bostadsbristen. Men någon kritik mot hur regeringen hanterar bostadsbristen kunde Dadgostar inte presentera. Istället skrev hon om vilken trevlig fika hon haft med bostadsministern (komplett med en trevlig blink-emoji).

Annie Lööf försökte lansera sitt parti som ”den breda mitten”. Nooshi Dadgostar verkar vilja göra Vänsterpartiet till ”den trevliga oppositionen”. En harmlös företeelse…

Vänsterpartiet – mot det som är dåligt. Åsså vare bra med de’!

På pappret är Vänsterpartiet ett av två partier i riksdagen som fortfarande motsätter sig att Sverige går med i Nato. Men det hela stannar vid ord. Tysta ord. I samband med att Erdogan lovade att Sverige skulle få komma med i Nato lyckades Nooshi Dadgostar plita ned följande på Twitter: ”Vänsterpartiet anser att Sverige inte borde gått med i Nato men vi har hela tiden respekterat att det finns en majoritet bland riksdagens partier för ett Natomedlemskap”.

I Nooshis Värld betyder ”respektera” detsamma som ”ligga lågt” eller ”hålla tyst”. För något mer än ett twitterinlägg till Nato-motstånd lyckades hon inte åstadkomma…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.