Politiska rapporter

Rojavakommittéerna fortsätter att stödja kurderna

Fyra representanter för milisen YPJ
Den kurdiska YPJ-milisen har tackat Rojavakommittéerna i en video. Foto: Faksimil Twitter
Henrik Alkbring
Publicerad i
#192
Lästid 1 min

Statskontrollerad media i Turkiet kablar ut att den svenska regeringen har lovat Erdogan att inget stöd till de av Turkiet terrorstämplade organisationerna YPG/YPJ ska tillåtas i Sverige. Men detta stämmer inte – vilket organisationen Rojavakommittéerna tänker bevisa genom en rad aktioner.

Rojavakommittéerna mobiliserar nu till en ny demonstration i Stockholm den 30/9 till stöd för YPG/YPJ – den kurdiska milisstyrka från norra Syrien som var avgörande i att besegra Islamiska Staten. Den förra demonstrationen karaktäriserades av Erdogan som oacceptabel. Rojavakommittéerna har dessutom samlat in pengar till kurderna i norra Syrien på ett konto som tillhör Vänsterpartiet i Malmö. Dessa pengar, drygt 110 000 kronor, har i dagarna nått fram till Rojavas Försvarsstyrkor.

Det är nödvändigt att fortsätta stödja kurderna i norra Syrien, och detta oavsett om den svenska staten kommer att göra det svårare att göra det. I ett val mellan Erdogan och kurderna som besegrade IS, måste man alltid välja kurderna.

Lämna en kommentar