Poddradio

130. Regeringen vill sätta in militär mot gängen

Foto: Jorchr / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)
Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Torsdagen den 28 september gick Ulf Kristersson ut i ett ”tal till nationen”. Han talade om att han kallat till sig Rikspolischefen och Överbefälhavaren med målsättningen att ”se hur Försvarsmakten kan hjälpa Polisen i arbetet mot de kriminella gängen”. Jimmie Åkesson har uttalat sitt stöd för att ta hjälp av militären. Och Socialdemokraternas partiledare lyckades till och med gå ut före Kristersson med samma budskap. Detta efter att (S) hade fått nys om Kristerssons utspel.

Jan Hägglund beskriver hur de tre största partierna nu tävlar om att vara bäst på ”hårda tag”. Sanningen är att M, S och SD har i praktiken bildat en auktoritär allians baserad på okunskap och opportunism.

Stöd podden – swisha ett bidrag till 123 504 71 05!

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i andra appar för poddar.

Lämna en kommentar