Lokalt och insändare

Riskerar att förlora lägenheten som sociala hjälpt mig med!

Ett gult hyreshus
Skribenten riskerar att bli vräkt från sin lägenhet. Foto: Greger Ravik (CC BY 2.0)
Veckans Nyheter
Publicerad i
#194
Lästid 2 min

Jag har sedan några år tillbaka bott i en mindre lägenhet som jag fått hyra genom sociala. Detta på grund av att jag i slutet av 2018 blev vräkt från min förra lägenhet. Jag hade då inte betalat min hyra på flera månader.

De personer som räddade mig var två före detta arbetskompisar. De såg till att jag fick en tid hos en handläggare på socialen där jag beskrev min situation. Eftersom jag inte hade betalat min hyra, och dessutom har väldigt stora skulder hos Kronofogden, hade jag inte möjlighet att ordna en ny lägenhet på egen hand hos någon av hyresvärdarna i Umeå där jag bor. Efter träffen med sociala ordnade min handläggare en lägenhet åt mig. Där har jag bott nu i ett par år. Det är ett kontrakt som gäller ett år i taget och förnyas efter en träff med en socialsekreterare samt en boendekonsulent.

Idag har jag dessutom en förvaltare som har hand om min ekonomi. För några dagar sedan fick min förvaltare ett samtal från en person på sociala. Personen som ringde sade att jag inte längre får behålla min lägenhet! Min förvaltare blev väldigt överraskad över beskedet.

Nu har förvaltaren och en av mina tidigare arbetskompisar skrivit ett brev till personen på sociala och beskrivit min ”hopplösa” situation. Om inte sociala låter mig fortsätta hyra lägenheten efter att de läst brevet vet jag inte vad jag ska ta mig till. Känns väldigt jobbigt och stressigt just nu. Jag vill inte bli vräkt igen!

Anonym

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.