Slagserien

Miljöpartiet – mer tragiskt än komiskt

Slagserien i nummer 194

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#194
Lästid 2 min

Det komiska är partiets självförvållade svårigheter. Det tragiska är att MP underlättar för de som bagatelliserar hoten mot miljö och klimat. Veckans Nyheter kan i dagsläget inte göra mycket åt de som bagatelliserar hoten. Men vi kan framhålla det tragiska.

MP gick om SD – ligger i topp

Det finns mätningar på allt. Även på vilket parti väljarna tycker sämst om. I valet ifjol fick MP 5,1 procent. Men det var hela 31 procent som satte MP som sämsta parti. Över 6 gånger fler satte alltså MP sämst, i förhållande till de som satte partiet bäst!

Vi kan jämföra med SD. Det var visserligen fler som tyckte sämst om SD. Hela 42 procent. Men samtidigt fick SD fler röster, nämligen 20,5 procent. Det var alltså ”endast” 2 gånger så många som satte SD sämst, i förhållande till de som satte partiet bäst. Jämför vi riksdagens partier har MP den, i särklass, värsta ”sämstakvoten”. Drygt 6.

Efter valet 2018 låg SD före. Men nu ligger MP i topp…

”Ett stort lidande”

Arbetsmiljön runt språkröret Märta Stenevi har beskrivits som ”ohållbar”. Den som undertecknat det mail i vilket bland annat detta kan läsas är ordföranden för fackförbundet Saco vid Miljöpartiets riksdagskansli. Bakom står inte endast Saco utan även fackförbundet Unionen. Mailet innehåller även uttryck som ”ett stort lidande” samt ”att flera söker sig aktivt bort på grund av den ohållbara situationen” (DN).

Precis som väljarna…

Behöver facket

Media har berättat att en presskonferens behövde ställas in för att Märta Stenevi vägrade delta tillsammans med Daniel Helldén – valberedningens kandidat till nytt manligt språkrör. Dessa uppgifter är så bekräftade som uppgifter kan bli. Stenevis attityd skulle kunna göra situationen inom partiets ledning ”ohållbar”, skapa ”ett stort lidande” samt göra att Daniel Helldén ”aktivt [söker sig] bort på grund av den ohållbara situationen”.

Vi hoppas det tidigare trafikborgarrådet i Stockholm är med i facket…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.