Kultur, nöje och vetenskap

Grönkålsfräs med äpple

Jultips från Marika

En tallrik grönkålsfräs
Grönkålsfräs passar perfekt på julbordet - även för vegetarianer.
Marika Atlegrim
Publicerad i
#196-197
Lästid 1 min

Grönkål har blivit populärt på julbordet, speciellt om man har vegetarianer eller veganer i familjen. Här kommer en enkel och god grönkålsfräs. Har du att göra med veganer byter du ut smöret mot ett mjölkfritt margarin.

Ingredienser

2-3 kvistar grönkål (ca 1 ½ liter strimlat)
1 morot
1 rött äpple
50 g smör eller margarin
1 dl vatten
2 msk balsamvinäger
salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj och grovstrimla grönkålen samt skala och skär moroten i fina strimlor.
  2. Smält smöret i en gryta.
  3. Lägg ner moroten och grönkålen och låt allt fräsa i några minuter.
  4. Slå på vatten och balsamvinäger och sjud det hela tills kålen är mjuk.
  5. Skölj äpplet och skär det i riktigt tunna klyftor med skalet på. Lägg i äppelklyftorna mot slutet.
  6. Smaka av med salt och peppar.
×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.