Grönkål har blivit populärt på julbordet, speciellt om man har vegetarianer eller veganer i familjen. Här kommer en enkel och god grönkålsfräs. Har du att göra med veganer byter du ut smöret mot ett mjölkfritt margarin.
Ingredienser
2-3 kvistar grönkål (ca 1 ½ liter strimlat)
1 morot
1 rött äpple
50 g smör eller margarin
1 dl vatten
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
Gör så här
- Skölj och grovstrimla grönkålen samt skala och skär moroten i fina strimlor.
- Smält smöret i en gryta.
- Lägg ner moroten och grönkålen och låt allt fräsa i några minuter.
- Slå på vatten och balsamvinäger och sjud det hela tills kålen är mjuk.
- Skölj äpplet och skär det i riktigt tunna klyftor med skalet på. Lägg i äppelklyftorna mot slutet.
- Smaka av med salt och peppar.