Partinytt

Allvar och entusiasm på Arbetarpartiets vinterläger

Möte med Arbetarpartiet
God stämning på möte med Arbetarpartiet. Foto: Marie Salomonsson
Davis Kaza
Publicerad i
Lästid 2 min

Vinterlägret lördagen den 6 januari inledde Arbetarpartiets politiska verksamhet för år 2024. På lägret deltog medlemmar och sympatisörer från Umeå, Uppsala, Härnösand, Östersund och Sorsele. Vissa av deltagarna hade trotsat inställda tåg och bussar för att kunna delta på grund av kylan (-35 grader).

Stämningen på vinterlägret präglades av både allvar och entusiasm. Allvaret berodde på den tidsperiod vi lever i, som präglas av krig och andra kriser, och där hotet av ett kärnvapenkrig aldrig har varit större än i samband med Kubakrisen 1962. I USA pågår det en debatt om att landet ska tredubbla sin kärnvapenarsenal för att kunna utkämpa och vinna ett kärnvapenkrig mot Kina och Ryssland – med ”acceptabla” förluster (halva landets befolkning överlever).

Entusiasmen kom av att diskussionerna på vinterlägret skedde mot bakgrund av att det finns en möjlighet för Arbetarpartiet att ingå i ett internationellt samarbete som omfattar politiska rörelser i hela sex världsdelar: Europa, Asien, Afrika, Oceanien, Nordamerika och Sydamerika. Vi både diskuterade detta samarbete och inhämtade historiska kunskaper som är nödvändiga för att förstå Arbetarpartiets ideologi på djupet.

Avslutningsvis inledde vi diskussionen om hur Arbetarpartiet ska agera i samband med valet till EU-parlamentet söndagen den 9 juni 2024. Denna valrörelse kommer att innebära en höjning av den politiska temperaturen under våren 2024 och vi har inte råd att stå vid sidan av detta. Vårt agerande under valrörelsen kommer att utgöra grunden för det andra steget i vårt arbete för att öka antalet prenumeranter på Veckans Nyheter – som kommer att utgöra den övergripande kampanjen för Arbetarpartiet under denna vår.

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.