Politiska rapporter

Torgmöte mot Thorén-köpet i Umeå

En skylt på torget i Umeå
Arbetarpartiet höll torgmöte mot Umeå kommuns köp av Thorén Arena. Foto: Marie Salomonsson
Davis Kaza
Publicerad i
#199
Lästid 1 min

Ett tiotal personer deltog i Arbetarpartiets utåtriktade satsning i Umeå i lördags. Temat för torgmötet handlade om Umeå kommuns planerade köp av Thorén Arena för 260 miljoner.

– Vi delade ut en ”mini-version” av Umebladet där vi riktade kritik mot kostnaden för att köpa Thorén Arena, berättar Jan Hägglund, ordförande för Arbetarpartiet. Vi kritiserade även det hemlighetsmakeri som omgärdat kommunens affärer med Thoréngruppen.
– Det har exempelvis aldrig gått att få någon klarhet kring de ekonomiska kalkyler som legat till grund för affären. Mot denna bakgrund krävde vi ”pappren på bordet” när det gäller det planerade köpet.

Många stannade för att lyssna, säga några väl valda ord om köpet av arenan samt för att skaffa sig ett material. Detta trots vindbyar på uppåt 12 m/s. Flera personer tecknade en prenumeration på Veckans Nyheter och över 160 tog emot de ”mini-Umeblad” som delades ut.

– Det var ett verkligt lyckat torgmöte för Arbetarpartiet, avslutar Jan Hägglund.

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.