Partinytt | Politiska rapporter

Kampanjvecka i Uppsala med Arbetarpartiet

Grillning av korv och politiker
En av korvgrillningarna genomfördes i stadsdelen Salabacke. Foto: Patrik Brännberg
Marika Atlegrim
Publicerad i
#201
Lästid 2 min

Den 12-18 maj genomförde Arbetarpartiet sin andra kampanjvecka i Uppsala. Kampanjveckan utgör en del i partiets långsiktiga satsning på att etablera sig i Uppsala, som ett led skapandet av en framtidens arbetarrörelse.

Veckan blev solig och fullspäckad med aktiviteter. Totalt 4000 flygblad, med en inbjudan att komma och ”grilla korv och politiker”, delades ut i stadsdelarna Salabacke och Eriksberg. Grillningarna blev välbesökta. Ett 30-tal intresserade personer deltog vid de båda tillfällena – utöver Arbetarpartiets medlemmar och sympatisörer i Uppsala.

Förutom korv med bröd blev det en rad politiska diskussioner om allt ifrån spårvägsplanerna i Uppsala till klimatfrågan, integrationspolitiken, EU och mycket, mycket annat.

Kampanjveckan bestod även av ”valbyråer” på de stadsdelar där vi genomförde korvgrillningarna. Temat för valbyråerna var det stundande EU-valet och behovet av att slå vakt om välfärd, demokrati och självbestämmande – mot EU:s ökande överstatlighet. Vi uppmanade de vi pratade med att rösta blankt den 9 juni och sedan kämpa för facklig kontroll över investeringarna och gränsöverskridande kollektivavtal under de 1825 dagarna fram till nästa EU-val.

Veckan avslutades med ett besök hos strejkvakterna utanför Tesla på fredagen och ett möte på ABF där EU-frågan och kampen mot överstatligheten stod i fokus på lördagen.

Under veckan fick vi kontakt med ett 20-tal nya intresserade personer. Flertalet av dessa tecknade dessutom provprenumerationer på Veckans Nyheter. Allt som allt blev det alltså en lyckad kampanjvecka i Uppsala!

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.