Inrikes

Centerpartiets Ungdomsförbund kräver legalisering av cannabis

Davis Kaza
Publicerad i
#52
Lästid 1 min

Centerpartiets Ungdomsförbund (Cuf) kräver legalisering av hasch och marijuana. Detta beslutade Cuf-stämman i Helsingborg 9-12 maj.

Enligt Cuf ska hasch och marijuana (cannabis) regleras och säljas precis som vin och sprit! Knarklobbyisterna bland regeringspartiernas ungdomsförbund omfattar sedan tidigare också Folkpartiets ungdomsförbund Luf. Både Luf och Cuf spelar knarklangarna rakt i händerna.

Kravet på legalisering av cannabis förstärker bilden av Cuf som ett urspårat ungdomsförbund. Sedan flera år driver Cuf även krav på  legalisering av sexköp! Kraven på legalisering av cannabis och sexköp måste ses mot bakgrund av att det råder en massarbetslöshet bland ungdomar idag. Mot denna bakgrund framstår kraven som totalt ansvarslösa. De speglar dock det nya skikt som idag dominerar Cuf och som har sin hemvist kring Stureplan i Stockholm.

Arbetarpartiet och vårt ungdomsförbund Socialistisk Ungdom ser det som en avgörande uppgift att bekämpa knarkliberalerna i Cuf och Luf.

Davis Kaza

Redaktör

2 svar på ”Centerpartiets Ungdomsförbund kräver legalisering av cannabis”

 1. Lustigt! Här låter det nästan som att vi är urspårade knarkliberaler utan några andra frågor att driva. Vi har ju åtminstone en jobbpolitik som gynnar unga.

  Svara
 2. En legalisering gynnar staten i form av skatteintäkter, skapar jobb, fryser inte ut individer, säljs REGLERAT, inte till ungdomar.

  En legalisering kommer innebära att människor som är över 20 år kan köpa en mängd cannabis för personligt bruk. Langning är straffbart om det sker till personer under 20 år. Detta kommer göra så att färre fastnar i tungt missbruk då färre kommer köpa av langare och kriminella kretsar.

  Att personen/personerna som skrivit denna artikel inte har någon som helst koll på ämnet och sväljer all propaganda är helt löjligt, SÖK om ämnet innan, var källkritiska och anklaga inte ett ungdomsparti som faktiskt vågar ta upp en av de viktigaste frågorna i dagens samhälle som ”utspårat”, helt otroligt trångsynt.

  Reglera, kontrollera, legalisera.

  Svara

Lämna en kommentar