Poddradio

066. Repris: Socialdemokraternas uppgörelse med islamisterna

Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Som uppföljning på avsnittet om studieförbundet Ibn Rushd sänder vi ett äldre avsnitt i repris. Det handlar om uppgörelsen mellan den kristna socialdemokratiska Broderskapsrörelsen och Sveriges Muslimska Råd, som står det Muslimska brödraskapet nära. Denna uppgörelse, som ingicks 1999, har fått oöverskådliga konsekvenser.

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i andra appar för poddar.

2 svar på ”066. Repris: Socialdemokraternas uppgörelse med islamisterna”

 1. Det är på gränsen till sjukligt hur mycket ni fokuserar på islamismen. Men jag antar att det är så Jan Hägglund vill ha det :)

  En annan fråga: Kommer ni kandidera till riksdagen 2022? Själva eller tillsammans med andra partier på orter så som Västervik, Malmö, Örebro, Boden och Ludvika?

  Svara
  • Det ”sjuka” med den svenska politiska debatten är hur lite fokus som har legat på att bekämpa islamismen. Idag finns det över 2000 våldsbejakande islamistiska extremister i Sverige. Detta är dubbelt så många som de högerextrema och vänsterextrema våldsbejakande individerna tillsammans. Samtidigt är kunskaperna om både religionen islam och dess extrema islamistiska tolkningar i samhället låga. Vi anser att vi har ett ansvar för att höja allmänbildningen i dessa frågor.

   Vad gäller riksdagsvalet så siktar Arbetarpartiet på att ställa upp i riksdagsvalet 2026.

   Svara

Lämna en kommentar