Visst är det gott med knäck och kola. Eller Aladdin-choklad. Men i år måste du testa att komplettera det gamla hederliga julgodiset med ett supergott brasilianskt julgodis!
Receptet ger ca 35 brasilianska chokladtryfflar (brigadeiros).
Ingredienser
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
50 g smör
3 msk kakao
1 krm salt
Garnering
Ditt favoritströssel
Gör så här
- Ta fram en tjockbottnad gryta, hyfsat stor. Häll i kondenserad mjölk, smör, kakao och salt.
- Sätt plattan på högsta värmen och rör hela tiden med en trägaffel. Mjölken bränner lätt fast så glöm inte att röra hela tiden.
- När smeten börjar tjockna sänker du värmen till medel. Men fortsätt att röra hela tiden!
Tips: Har du fått klumpar i smeten, ta bara en vanlig visp och rör snabbt. - Smeten är färdig när den blivit tjock, det tar ca 8-10 min.
- Låt nu smeten kallna i rumstemperatur i minst en timme.
- Sedan är det dags att forma kulor och rulla dem i strösslet.
- Förvaras i kylskåpet och serveras kalla. Då är de som godast!
Hahaha, tror ni någon surfar in hos er för att gå recept på brasilianskt julgodis? :D
Siv Sandströms artiklar äger!
Våra regelbundna läsare uppskattar att vi även kan erbjuda olika recept i vår tidning. Och i juletid bör dessa recept rimligtvis ha en koppling till julen. Däremot tror vi inte att det är i första hand för recepten som människor ”surfar in” hos oss.
Davis Kaza
redaktör