Kultur, nöje och vetenskap

Brigadeiros – julgodiset från Brasilien

Foto: Siv Sandström
Siv Sandström
Publicerad i
#170
Lästid 1 min

Visst är det gott med knäck och kola. Eller Aladdin-choklad. Men i år måste du testa att komplettera det gamla hederliga julgodiset med ett supergott brasilianskt julgodis!

Receptet ger ca 35 brasilianska chokladtryfflar (brigadeiros).

Ingredienser

1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
50 g smör
3 msk kakao
1 krm salt

Garnering
Ditt favoritströssel

Gör så här

  1. Ta fram en tjockbottnad gryta, hyfsat stor. Häll i kondenserad mjölk, smör, kakao och salt.
  2. Sätt plattan på högsta värmen och rör hela tiden med en trägaffel. Mjölken bränner lätt fast så glöm inte att röra hela tiden.
  3. När smeten börjar tjockna sänker du värmen till medel. Men fortsätt att röra hela tiden!
    Tips: Har du fått klumpar i smeten, ta bara en vanlig visp och rör snabbt.
  4. Smeten är färdig när den blivit tjock, det tar ca 8-10 min.
  5. Låt nu smeten kallna i rumstemperatur i minst en timme.
  6. Sedan är det dags att forma kulor och rulla dem i strösslet.
  7. Förvaras i kylskåpet och serveras kalla. Då är de som godast!

2 svar på ”Brigadeiros – julgodiset från Brasilien”

  1. Hahaha, tror ni någon surfar in hos er för att gå recept på brasilianskt julgodis? :D

    Siv Sandströms artiklar äger!

    • Våra regelbundna läsare uppskattar att vi även kan erbjuda olika recept i vår tidning. Och i juletid bör dessa recept rimligtvis ha en koppling till julen. Däremot tror vi inte att det är i första hand för recepten som människor ”surfar in” hos oss.

      Davis Kaza
      redaktör

Kommentarer är stängda.