Slagserien

”För ha-ha-haa, det går ju så bra – för Eneroth, Karkiainen, Strandhäll och jag”

Slagserien i nummer 170

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#170
Lästid 2 min

E.T. (The Extra Touchy)

Tomas Eneroth lyckades med det otroliga konststycket att smutsa ned ett redan osmakligt regeringsbildande ytterligare. Redan innan han presenterats som infrastrukturminister började det skrivas om att han utsatt en annan partimedlem för sexuella trakasserier i samband med den socialdemokratiska kongressen i november.

Händelsen polisanmäldes lagom till regeringsbildningen. Förundersökningen lades ned. Men alla inblandade verkar vara överens om att ”beröring har skett”. Däremot inte om uppsåtet var brottsligt.

Och det är ju svårt att bryta sig in i Eneroths skalle och se vad som är sant…

”Magda” gick före förundersökningen

Magdalena Andersson tror sig kunna se in i skallen på Eneroth. Hon kunde nämligen, med självförtroende och mitt under pågående förundersökning, säga att hon var övertygad om att Eneroths tafsande bara var en olyckshändelse. Alltså att brott inte förekommit. Detta tilltag upprörde S-kvinnorna i Småland och föranledde att Magdalena Andersson anmäldes till Konstitutionsutskottet.

Det är inte bara Eneroth som har svårt med vad som är lämpligt och olämpligt…

Hitler-hälsningen i Haparanda

Ingen kan ha missat att ett foto med civilminister Ida Karkiainen som ”heilande” 15-åring har spridits i media. Det har också florerat berättelser om att det på fester hemma hos Karkiainen och hennes hårdrockar-pojkvän har spelats låtar med nazistbandet Pluton Svea. Värderingarna finns inte kvar idag, varken hos civilministern eller hårdrockarpojkvännen, om de någonsin funnits.

Däremot är bilden pinsam för ministern som påstått att hon är ”ren som snö”. Uppsträckta högerarmar för tankarna till en annan sorts ”renhet”…

Strandhälls turer hos Kronofogden

Miljö- och klimatminister Annika Strandhäll har haft både betalningsanmärkningar och betalningsförelägganden hos Kronofogden. Det är något hon har gemensamt med många svenskar. Det är dock färre svenskar som hamnat hos fogden för att de inte betalat räkningen för att fylla sin pool med vatten (eller ”utomhusbadkar” som Strandhäll kallade det).

Konfronterad med sitt ekonomiska slarv – som sträckte sig så långt tillbaka som 2013 – började Strandhäll skylla ifrån sig. Först förnekade hon att hon haft betalningsanmärkningar (vilket hon haft 2013). Sedan skyllde hon på sin döde tidigare sambo. Själv undrar man varför en person med över 50 000 kronor i månadslön inte kan betala räkningarna.

Tur i alla fall för Strandhäll att ansvarstagande inte är ett krav för att göra karriär inom politiken…

1 svar på ””För ha-ha-haa, det går ju så bra – för Eneroth, Karkiainen, Strandhäll och jag””

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.