Partinytt

Partinytt vecka 6

* Veckans tema:

Nytt parti bygger sin valrörelse på konspirationsteori om att socialtjänsten kidnappar och hjärntvättar muslimska barn

Partiet som sprider konspirationsteorierna om att socialtjänsten i alla Sveriges kommuner kidnappar och hjärntvättar muslimska barn heter Nyans. Partiet Nyans bildades i augusti 2019 och vänder sig främst till muslimer boende i Sverige. Partiet uppger att de har kandidater i 35 kommuner och sju regioner (landsting) samt riksdagen.

Partiledaren för Nyans var tidigare medlem i Centerpartiet och kandiderade till riksdagen. Men han uteslöts ur C bara några få veckor före valet 2018 då det avslöjades att han hade deltagit på ett möte som syftade till att etablera den turkiska fasciströrelsen Grå Vargarna i Skandinavien. Partiledaren har även talat på ett torgmöte i Stockholm där han förnekade Turkiets folkmord på armenier, assyrier/syrianer och pontiska greker år 1915.

Partiet Nyans är inget vanligt parti. Nyans utgör ett försök från Sveriges islamister – främst representerade av Muslimska brödraskapet – att skaffa sig politiskt inflytande genom att bilda ett eget parti (istället för att satsa på att infiltrera etablerade partier). Muslimska brödraskapet arbetar medvetet för att bygga upp parallellsamhällen i utanförskapsområden, där muslimer ska leva under hedersförtryck och i enlighet med sharialagar som de anser står över svenska lagar.

Muslimska brödraskapet är också ökända för att sprida konspirationsteorier, bland annat om judar. Brödraskapets andlige ledare, Yusuf al-Qaradawi, har exempelvis fällt följande uttalande i TV-kanalen Al-Jazeera:
”Genom historien har Allah ålagt vissa personer att straffa judarna för deras korruption. Den senaste bestraffningen utfördes av Hitler. Genom allt han gjorde mot dem, även om de har överdrivit denna fråga, lyckades han sätta dem på plats. Detta var ett gudomligt straff för dem. Med Allahs vilja kommer nästa bestraffning att utföras av de troende.” (28/1-2009)

Muslimska brödraskapets roll
Det är också olika islamistiska nätverk, kopplade till både Muslimska brödraskapet och de wahhabitiska salafisterna, som sprider konspirationsteorierna om att den svenska socialtjänsten kidnappar och hjärntvättar muslimska barn. I slutna grupper på sociala medier hävdar företrädare för bland annat Muslimska Brödraskapet att socialtjänsten medvetet omhändertar muslimska barn enligt LVU (lag med särskilda bestämmelser om vård av unga). Omhändertagandena påstås syfta till att hjärntvätta barnen så att de slutar vara muslimer. Representanterna för Muslimska brödraskapet och salafisterna påstår bland annat att barnen tvingas äta fläsk och dricka alkohol samt att barn som omhändertas måste byta namn och religion.

Bland de som sprider dessa konspirationsteorier i sociala medier finns även tre av de sex imamer som bedömdes utgöra ett hot mot rikets säkerhet och som utvisades i tre instanser under 2019. Även representanter för den församling i Umeå där en av de utvisade imamerna predikade – Islamiska Föreningen i Västerbotten – sprider konspirationsteorierna. Vi måste alltså räkna med att få bemöta påståenden om att muslimska barn kidnappas och hjärntvättas även under vår valrörelse i Umeå!

Men konspirationsteorierna sprids även internationellt. Bland annat har en Youtube-kanal tillhörande en representant för Muslimska brödraskapet i Egypten, med över 600 000 följare, gjort otaliga reportage där påståendet att svensk socialtjänst kidnappar och hjärntvättar barn upprepas gång på gång. Konspirationsteorierna har fått en sådan spridning och omfattning att TV-kanalen Al-Jazeera har sänt ett 45 minuter långt inslag om detta! Det är svårt att föreställa sig hur vitt och brett denna konspirationsteori har spridits. Detta går långt utöver vad svenska politiker, medier och myndigheter förstår.

Vi såg kopplingen mellan högerextremister och nazister, å ena sidan, och konspirationsteoretiker när det gäller vacciner, å den andra, i samband med demonstrationen i Stockholm den 22 januari. Men detta var ingenting jämfört med kraften i de konspirationsteorier som handlar om att socialtjänsten kidnappar och hjärntvättar muslimska barn.

Partiet Nyans arbetar nu för att göra detta till en av sina viktigaste valfrågor. I ett videoklipp från i oktober ifjol, där Nyans partiledare reflekterar över en demonstration kring LVU som han precis deltagit i, säger han att partiet Nyans ska ”jaga” en politiker som tagit beslut om att omhänderta barn i Göteborg! Och i samband med ett valmöte i Stockholm i januari sa partiledaren att ”LVU-missbruket är en ytterst prioriterad fråga för Partiet Nyans”.

Partiet Nyans engagemang i denna fråga handlar om att stärka de parallella samhällsstrukturerna. Det är också därför som en annan av partiets hjärtefrågor handlar om att försvara de religiösa friskolorna. Nyans har bland annat försvarat den s.k. ”Vetenskapsskolan” i Göteborg, som uppmärksammades för att ha anställt minst fyra personer som återvänt till Sverige efter att ha anslutit sig till Islamiska Staten / Daesh i Syrien och Irak.

Islamisterna spär på segregeringen
Det går idag inte att säga att segregeringen och utanförskapet i det svenska samhället enbart beror på arbetslöshet och ekonomisk utsatthet. Segregeringen beror även på att islamister, som Muslimska brödraskapet, medvetet har arbetat för att stärka parallella samhällsstrukturer baserade på hederskultur och sharialagar (som står över svenska lagar). Detta bland annat genom att sprida konspirationsteorier om att socialtjänsten kidnappar och hjärntvättar muslimska barn.

Arbetarpartiet har under en lång tid bedrivit en hård kamp mot islamisterna. Samtidigt har vi alltid betonat att vi vill få med oss muslimerna i vår strävan efter enighet i kampen mot ökande arbetslöshet och växande klyftor samt för en rejäl upprustning av sjukvård och äldreomsorg. Det är genom att svenskar och invandrare står sida vid sida i kampen mot de växande orättvisorna i samhället som Muslimska brödraskapets makt i utanförskapsområdena kan börja brytas.

Inläsningsmaterialet utgörs främst av detta Partinytt. Vi rekommenderar även alla att läsa följande artikel om Partiet Nyans ur nummer 159 av NyA: https://veckansnyheter.se/2021/04/12/islamistvanliga-partiet-nyans-staller-upp-i-valet-2022/

* Vi fortsätter att värva utdelare inför valårets första utdelning av Umebladet fortsätter

Vi är väldigt glada över att ha fått ihop nästan 50 utdelare av Umebladet efter den första veckan av ringande till medlemmar och sympatisörer. Vi siktar dock på att vara minst 90 personer som hjälps åt att nå ut till mellan 20-25 000 hushåll med start lördagen den 26 februari.

Ett av de viktigaste teman som Umebladet tar upp kommer att ha rubriken ”Satsa på sjukvård och äldreomsorg – för att klara folkhälsan & nästa pandemi”. Vi ska även ta upp den farliga luften i centrala Umeå. Året 2021 kommer att bli det sämsta året på över 10 år – kanske det sämsta någonsin – när det gäller överskridanden av miljökvalitetsnormen. År 2020 var Umeå sämst i Sverige. Vi ska heller inte missa att nämna myglet med arvoden inom Region Västerbotten samt missförhållandena inom delar av socialtjänsten i Umeå.

Har du ännu inte anmält dig till att hjälpa oss med utdelningen av Umebladet – hör då av dig till Arbetarpartiet på 090-19 47 34! Det är tack vare våra många och trogna utdelare som vi kan utmana riksdagspartierna.

* En lyckad ekonomivecka – och ett stort tack till alla som bidrog till insamlingen

Mellan lördagen den 30 januari och lördagen den 5 februari genomförde Arbetarpartiet valårets första ekonomivecka. Ekonomiveckan bestod av två ekonomilördagar och en insamling. Vår målsättning var att samla in 10 000 kronor till valfonden under denna vecka. Detta har vi slagit med råge. Under de två ekonomilördagarna samlade vi in drygt 1 600 kronor. Och insamlingen till valfonden gav drygt 14 000 kronor!

Vi vill rikta ett riktigt stort och varmt tack till alla som bidragit till denna insamling. Har du ännu inte lagt ett bidrag i valfonden går det bra att swisha ett bidrag till nummer 123 504 71 05. Vår målsättning är att samla in 100 000 kronor till Valfonden under 2022. Varje bidrag, stort som smått, räknas!

Foto från en av ekonomilördagarna.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.