Inrikes

Svagsint bekämpa Nato med koranbränning

Chris Makoundoul
Chris Makoundoul från föreningen Apallarkerna. Foto: Linked In
Jan Hägglund
Publicerad i
#186
Lästid 1 min

Den ansökan som avslogs inlämnades alltså av den s.k kulturföreningen Apallarkerna. Vad sysslar då Apallarkerna med. Deras frontfigur heter Chris Makoundoul. Makoundoul planerade att fördröja Sveriges Nato-anslutning genom att bränna Koraner och göra Erdogan upprörd.

På facebook kan utläsas att Makoundoul, tidigare, försökt utveckla en ”digital plånbok” för kryptovalutor, uppmärksammat läsare på Piratpartiets internationella cannabisdag samt hjälpt till att mobilisera folk till demonstrationer mot coronarestriktioner. Makoundoul sprider även rysk propaganda i kriget mot Ukraina.

Chris Makoundoul är alltså en udda figur. Rasmus Paludan är också udda och, som händelserna förra påsken visade, långt farligare. Det faktum att någon är udda utgör inget skäl för Stockholmspolisen att godkänna väldigt många ansökningar för den ene och avslå en ansökan från den andre. Yttrandefrihetsgrundlagen gäller även för de udda. n

Jan Hägglund

Ansvarig utgivare

2 svar på ”Svagsint bekämpa Nato med koranbränning”

 1. Koranbränning har inte någonting med yttrandefrihet att göra.Att tro något sådant är som att tro på tomten. Lagen om yttrandefrihet är en skam för Sverige och en skam för alla de riksdagsmän som under mer än femtio år underlåtit att rätta till eländet.

  Svara
  • Ja, vi medborgare ska hålla käften.
   Vi ska gå i takt, lyda blint, inte sticka upp.
   Oliktänkande, obstinata, protesterande och alla andra former av dissidenter bör tystas omgående.
   Jag hör nu stöveltramp i trappan.
   Jan Forsberg och Erdogan är nöjda.

   Svara

Lämna en kommentar