Kultur, nöje och vetenskap

Filmtips på TV i jul

Julklassikern Die Hard med Bruce Willis går tyvärr bara i dansk TV i jul.
Johan Roslin
Publicerad i
#196-197
Lästid 2 min

Love actually

SVT 1, 23 dec kl 22:35

Följer en samling löst sammankopplade personers liv under veckorna som leder fram till jul.
Kärleksintriger, komedi och julmys på. Rollistan är stjärnspäckad och innehåller namn som Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Keira Knightley och Liam Neeson.

Sagan om ringen, Härskarringen

TV3, 23 dec kl 21:00

Första delen i filmtrilogin baserad på J.R.R Tolkiens storslagna böcker om Frodo och hans kompanjoners kamp mot ondskans härskare Sauron.
Dessa filmer är något av personliga favoriter på grund av det fantastiska världsbygget. Har fått en julkoppling av den enkla anledningen att dom alltid visas på TV kring jul och nyår.

Nyckeln till frihet

Kanal 5, 25 dec kl 20:00

Inte nödvändigtvis en julfilm, men dock en mycket bra film som alltid kommer med på listorna där tidernas bästa filmer rangordnas. Filmen handlar om bankiren Andy Dufresne (Tim Robbins) som år 1947 döms, mot sitt nekande, till livstids fängelse för mordet på sin fru och hennes älskare. Filmen följer Dufresnes liv i fängelset och vänskap med medfången ”Red” (Morgan Freeman). Alla bör se denna film minst en gång. Varför inte nu på juldagen?

Sällskapsresan

TV4, 25 dec kl 21:00

Svensk klassiker som passar vid de flesta tillfällen, kanske extra lämpligt på jul om man hellre hade varit på sydligare breddgrader under årets mörkaste dagar. Handlingen kan sammanfattas i en mening: Tokiga karaktärer på semester på Kanarieöarna. Får du inte nog av Stig-Helmer och Ole på juldagen går även de tre uppföljarna på TV4 den 26-27-28 december.

Die Hard

Går ej på svensk TV i jul – skandal!

Obligatorisk julfilm som följer polisen John Mcclanes besök på en julfest i Los Angeles. Tyvärr verkar de svenska tv-kanalerna inte förstått storheten i den här filmen, som lyser med sin frånvaro i tablåerna. Detta till skillnad från dansk TV som visar Die Hard både den 23:e och 27:e! Hyr filmen på SF Anytime, den är värd varje krona.

God jul framför TV:n!

2 svar på ”Filmtips på TV i jul”

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.