Även kvinnor som återvänder från Daesh (Islamiska Staten) ska inför rätta. ALLA utbildades militärt och indoktrinerades i IS-wahhabismen

Polio, smittkoppor och mässling är virussjukdomar som corona.
Anti-vaccinrörelsen underminerar kampen mot corona – och öppnar för de gamla farsoterna.
Vaccinera dig då du erbjuds chansen!
____________________________

Detta blogginlägg bygger på en artikel som en av mina partikamrater har skrivit.

Ingress
De 300 individer som lämnade Sverige för att ansluta sig till Daesh (Islamiska Staten) i Syrien och Irak möjliggjorde de brott mot mänskligheten som denna nästan ofattbart brutala rörelse gjorde, och gör, sig skyldig till. Sverige skiljer sig från nästan alla andra länder i Europa genom sin oförmåga att lagföra IS-anhängarna. Det var mot denna bakgrund som jag och tre andra personer anmälde de 300 IS-anhängarna till riksåklagaren för medhjälp i oktober 2019.

Under de senaste månaderna har ett flertal svenska kvinnor som anslöt sig till Islamiska Staten / Daesh i Irak och Syrien kommit tillbaka till Sverige. Dessa måste ställas inför rätta snarast möjligt.

Del ett
Kvinnorna var bland de sista av Daesh (IS) anhängare som gav upp. Eller besegrades och togs tillfånga i Syrien. De stod alltså upp för Daesh (IS) in i det sista. Efter att kvinnorna gripits av den syriska staten blev de satta i fånglägret al-Hol. Men under förra året lyckades många av fångarna i al-Hol fly. De svenska IS-kvinnorna tog sig till Turkiet där de blev gripna av gränsvakterna. Därefter har de fått hjälp av Utrikesdepartementet (UD) att komma tillbaka till Sverige.

Del två
I den offentliga debatten har de kvinnor som anslutit sig till Daesh (IS) inte sällan framställts som offer för omständigheterna. Myten säger exempelvis att de blev medlurade av sina män.

Detta är en falsk beskrivning – i de allra flesta fall.

Alla de ca 300 individer som lämnade Sverige och anslöt sig till Daesh (IS) i Irak och Syrien, män OCH kvinnor, gjorde ett medvetet och aktivt val att ansluta sig till denna brutala terrororganisation. De är alla medskyldiga till de brott mot mänskligheten som Daesh (IS) gjorde sig skyldiga till. Detta oavsett om de själva aktivt deltog i folkmorden, slavmarknadernas slavhandel, massvåldtäkterna, halshuggningarna och tortyren. Eller om de lagade laddade bödlarnas vapen, lagade deras mat och födde deras barn.

Del tre
Sju månaders militär utbildning.
Den franska dokumentären ”I kalifatets ruiner” avslöjade dessutom att alla västerlänningar, inklusive kvinnor och barn, som anlände till IS / Daesh territorium fick genomgå en sju månader lång militär utbildning. De fick dessutom genomgå en fem månader lång indoktrinering i IS / Daesh extrema tolkning av islam. Vi upprepar: denna militära utbildning och religiösa indoktrinering omfattade även kvinnor och barn!

Del fyra
Trots att ca hälften av de 300 svenskar som anslöt sig till Daesh (IS) har återvänt är det bara enstaka individer som har ställts inför rätta för sina brott. Det är dock ett steg framåt att två av IS-kvinnorna, och ytterligare fyra andra IS-anhängare som återvänt till Sverige under 2020, delgivits misstanke om krigsbrott. Det är Karolina Wieslander, åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, som har beslutat att inleda förundersökningen. I ett fall har även socialtjänsten omhändertagit en av IS-kvinnornas barn.

Avslutning
Tiden är övermogon för att det svenska rättsväsendet nu försöker lagföra dessa förbrytare. Det har snart gått hela sju år sedan Daesh (IS) utropade sitt fasansfulla kalifat. Under dessa sju år har återvändande IS-anhängare, som återvänt till Sverige, kunnat använda sin ”street cred” (prestige) till att värva nya rekryter till Daesh IS) extrema tolkning av islam. Det är också sju år under vilka människor som flytt till Sverige, undan Daesh (IS) terror har riskerat att få möta sina förövare – exempelvis på ICA eller Coop.
De svenska myndigheternas oförmåga att lagföra återvändare (som stött IS-Kalifatet, genom att de anslöt sig till Daesh i Irak och Syrien) är oförlåtlig och skiljer sig skamligt nog, på ett negativt sätt, från nästan alla andra länder i Europa.

Lämna en kommentar