Centerns ungdomsledare Réka Tolnai vill kunna ”röka på” vid grillfesten – apropå lättade restriktioner. Blivande socialminister i en S+C-regering?

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Försvara yttrande- och tryckfriheten

____________________________

Ingress
I ett tidigare blogginlägg fick mina kära läsare ta del av den nya CUF-ordföranden Réka Tolnais – av knegarförakt drypande – åsikter. I ett videoklipp kunde alla både höra och se centerungdomens ledare Réka Tolnais angrepp på ”Britt-Mari 45” och på LAS.


Min kompis Tompa har återigen gett mig stoff – nu till nedanstående blogginlägg

Del ett
Réka Tolnai framstår som ett yngre svenskt svar på Donald Trump med sina alternativa sanningar.
I ett nytt videoklipp, nu till stöd för införandet av fri hyressättning vid nybyggnation av hyresrätter, frågar Réka Tolnai: ”Tycker du att det är rimligt att en lägenhet i Filipstad ska ha lika hög hyra som en lägenhet i Stockholms innerstad? Det tycker inte vi, men det är så situationen ser ut i dagsläget.”
Frågan ställs med det självsäkra tonfall som endast okunniga människor lyckas pressa fram.

Låt oss därför upplysa centerungdomens nya ledare Réka Tolnai om hur verkligheten är beskaffad. Åtminstone enligt SCB:s statistik från 2020.
*Enligt SCB låg snitthyran för en lägenhet på 70 kvadratmeter i Filipstads kommun på 5390 kr / mån.
*För en lägenhet på 70 kvadrat får man i snitt betala 8120 kr i Stockholms kommun,
*Handlar det om snitthyran i Stockholms innerstad, dit Réka Tolnais pekar, och en lägenhet på 70 kvadrat som är byggd år 2011 (eller senare) landar vi på 13 500 kr / mån. I snitt.

Detta visar att en lägenhet i Filipstad inte, på långt när, har en lika hög hyra som en lägenhet har i Stockholms innerstad. Jag hoppas någon berättar detta för Centerns ungdomsledare Réka Tolnai.
Källa: Hyresgästföreningens hemsida hurvibor.se

Del två
Réka Tolnai liknar faktiskt Donald Trump på mer än ett sätt. Det handlar om både
– ett osvikligt självförtroende kombinerat med okunskap
– okunskap och självförtroende som ersatts med alternativa fakta…

Apropå angreppet mot LAS och ”Britt-Marie, 45” så medverkade centerungdomens ledare Réka Tolnai i TV4:s program ”Efter fem”. Detta strax efter att videon om ”Britt-Marie 45” släpptes. Efter Réka Tolnais insats i TV4 intervjuades TV4:s politiske kommentator Ulf Kristoffersson. Denne tog bland annat upp den kritik som självaste partiledaren för Centern, Annie Lööf, riktat mot Réka Tolnai.

Annie Lööf har nämligen framstått som besvärad över att ha en ledare för ungdomsförbundet som säger precis vad moderpartiet Centern verkligen tänker. Réka Tolnai verkade dock ha tagit kritiken från Annie Lööf med en sorglös klackspark. Precis med den sorts sorglösa klackspark som skulle kunna känneteckna en person som framträder påverkad av cannabis (marijuana eller hasch).

Del tre
Fram till nyligen har Réka Tolnai varit något av en gåta. Hennes kommentar på nätet om sin mindre lyckade insats i TV4 löd nämligen på följande sätt: ”Nej, TV4 Nyheter gick kanske inte toppen men fick i alla fall prata med Tilde de Paula”. I ett annat, uppföljande, videoklipp har vi fått en fingervisning om varför det går så illa när centerungdomens ledare försöker tala om det hon tänker i videoklipp (som ju kan göras om – om Réka Tolnai så skulle önska).

Nåväl, när de flesta av oss längtar efter ett slut på pandemin och efter lättade restriktioner för att kunna återgå till ett, någorlunda, normalt liv så vet Réka Tolnai att berätta om vad hon längtar efter. Och det är efter lättade restriktioner på andra områden. Ge dig till tåls käre läsare så ska du strax få veta vad.

Avslutning
När du sett videoklippet nedan – som du gör på egen risk – inställer sig följande frågeställningar:
1. Har Réka Tolnais behov av att ”röka på  grillfesten” påverkat hennes förmåga att framträda i media,
2. Handlar det kanske om hennes behov av kalla öl?

Vad hoppas Socialdemokraterna uppnå genom att samarbeta med ett Centerparti som föder fram denna typ av ungdomspolitiker?
Om Annie Lööf vill lyfta in Réka Tolnai som minister i en regering S+C – vad gör Socialdemokraterna då?
Ger henne posten som Socialminister …

Titta och lyssna, läs och lär.
Ur led är tiden.

Lämna en kommentar