Mariam Salem ljuger – hon framställer sig som nummer två i Umeås politiska rangordning. MP måste ta avstånd. Detsamma gäller för S.

Polio, smittkoppor och mässling är virussjukdomar som corona.
Anti-vaccin
rörelsen underminerar kampen mot corona – och öppnar för de gamla farsoterna.
Vaccinera dig då du erbjuds chansen!
____________________________

Jag och en av mina partikamrater har skrivit en debattartikel i dagens VK. Här nedan publicerar jag artikeln:

”Mariam Salem är en politisk falskspelare. Det falskspel vi talar om är att hon låter sig presenteras som ”biträdande borgmästare i Umeå”. Detta i ett nyhetsinslag i Radio Sweden Arabic den 2 februari i år. Sedan blir det värre. Genom att Salem lägger upp detta nyhetsinslag på sin egen Facebook presenterar hon sig själv som ”biträdande borgmästare i Umeå”.

Vad innebär det att Mariam Salem beskriver sig som biträdande borgmästare på sin Facebook? Det betyder att hon medvetet framställer sig som nummer två i Umeås politiska hierarki inför alla arabiskspråkiga människor.

Låt oss förklara hur titeln borgmästare används. I många arabisk- och engelskspråkiga länder har titeln ett verkligt innehåll. Den som är borgmästare är ”nummer ett” i en stads politiska hierarki. I Umeå är det KS ordförande Hans Lindberg (S) som utgör motsvarigheten till borgmästare (mayor). Det är också som ”mayor” Lindberg beskrivs i engelskspråkiga material. Då EU-kommissionens vice ordförande besökte Umeå 2017 beskrevs Lindberg just som ”mayor of Umeå” i ett engelskspråkigt pressmeddelande utgivet av kommunen. Lindberg är ett av tre kommunalråd.

Det finns två andra politiker som använder begreppet ”mayor” i engelskspråkiga material. Detta är Anders Ågren (M) och Janet Ågren (S) – Umeås två andra kommunalråd. Dessa sätter begreppen vice eller biträdande framför titeln borgmästare (mayor). Det är alltså endast Umeås tre kommunalråd som kallas borgmästare (eller biträdande/vice) då kommunens ledande företrädare presenteras på andra språk än svenska. Det handlar alltså om de som är nummer ett respektive två i kommunens politiska rangordning (Anders Ågren och Janet Ågren delar på andraplatsen). Alla tre är kommunalråd.

Men Mariam Salem är inget kommunalråd. Hon är däremot en politisk falskspelare. Skälet är att hon tillät beskrivningen av sig själv som ”biträdande borgmästare i Umeå” i Radio Sweden Arabic. Detta i rubriken, ingressen och själva programmet – både i text och tal! Dessutom lade Salem alltså ut inslaget på sin Facebook – väl medveten om att hon därmed gav sina arabiskspråkiga följare intrycket att hon är nummer två i Umeås politiska rangordning. Detta var en överlagd handling. Därför kallar vi Salem för en politisk falskspelare.

Ingenting liknande har, så vitt vi vet, förekommit i Umeås historia.

Jan Hägglund, ordförande
Davis Kaza, gruppledare
Arbetarpartiet”

Länk till insändaren på VK.se

Jag vill tillägga följande: Miljöpartiet måste ta avstånd från Mariam Salems lögn – om att hon skulle vara nummer två i Umeås kommuns politiska rangordning.
Och vad säger Socialdemokraterna? Har de någon stolthet kvar? I så fall är detta ett ”sanningens ögonblick”. För säger inte S ifrån när det gäller Salems tilltag så kommer (S) aldrig att säga ifrån. Och säger (S) aldrig ifrån – då kommer detta parti inte att styra Umeå kommun efter nästa val.

Som för övrigt hålls redan nästa år.

Kära läsare: Jag vill att du tittar på de två bilderna nedan – bilder som bevisar det vi har skrivit i debattartikeln om Mariam Salems falskspel.

Bild 1:
En skärmdump från Mariam Salems egen Facebook

Foto: Skärmdump Facebook

Bild 2:
En skärmdump med den översatta texten på Radio Sweden Arabics hemsida.

Foto: Skärmdump Sveriges Radio

Lämna en kommentar