Politikernas omställningsstöd del 2 tär på mina krafter – liksom min första vaccindos. Men kvinnor tar den stora risken via p-piller. Förändring krävs.

Polio, smittkoppor och mässling är virussjukdomar som corona.
Anti-vaccinrörelsen saboterar kampen mot corona – öppnar för gamla farsoter.
Vaccinera dig direkt du erbjuds chansen.
Visa solidaritet – hjälp till att rädda liv!
____________________________

Jag fick PfizerBioNTech. Idag torsdag 29 april.

*Jag hade varit lycklig ifall jag hade fått Modernas vaccin (som bygger på samma princip) och lycklig ifall jag fått vaccinetfrån Astra Zeneca. Jag har ju åldern inne.

Det lustiga var att kvinnan som jag är gift med fick vaccinet samma dag. Fast hon är fyra år yngre. Inte rättvist tänkte jag. Egennyttigt. Sedan slog det mig att jag, på grund av en vanlig förkylning (inte p g a covid-19 eller säsongsinfluensan utan en vanlig förkylning, de finns fortfarande kvar), hade tvingats att skjuta upp min första vaccinspruta. Med hela åtta dagar. Det har känts som en evighet.

Så OK då att frun fick sprutan samma dag. Fast två timmar senare (lite kompensation ska jag väl ha för att jag är fyra år äldre). Och enda barnet…

Då jag kom in på min vårdcentral (Dragonens hälsocentral) var det full rulle. Mycket effektivt. En tog hand om det administrativa. En visade på var, var och en, skulle sitta samt svarade på frågor. Ett mycket bra upplägg. Detta innebar att två kunde syssla med att sticka oss övriga i armen – snabbt och effektivt. ”Detta är tomteverkstaden” skojade de. ”Vi kör med löpandebandsprincipen” fortsatte den effektiva och glada personalen. ”Vad bra”, sade jag, och kände mig egendomligt upprymd. Det var nästan som att ha lite resfeber. Jag såg att många andra också var upprymda. Precis som jag.

*Vad är effekterna av PfizerBioNTech ?

Vanligtvis ingen feber eller ledvärk eller någonting alls efter första sprutan. Vanligtvis. Om cirka två veckor får man ett skydd på 40 procent. Jag ska ta min andra spruta den 10 juni. Cirka två veckor senare får man ett skydd på upp till 95 procent! Detta innebär två saker:
a) det blir inga förändringar i livsstilen före midsommar – fram till dess råder samma försiktighet,
b) vetskapen om att det kommer att bli väldigt mycket tryggare vid midsommar – om lite mindre än två månader – skapar ett ljus i slutet av tunneln (som man brukar säga). Och det är en stor lättnad.

Bieffekt: Jag (just jag) blev lite trött. Det var allt. Allt. På vårdcentralerna blir alla ombedda att sitta kvar 15 – 20 minuter för att kolla att inga allvarliga bieffekter uppstår. Det har inte med något speciellt vaccin att göra. Det har att göra med att vi människor tar ett vaccin – som innebär en påfrestning på kroppen.

Till sist:
* Jag är väldigt tacksam för att jag har fått den första sprutan mot coronaviruset,
* Jag skulle ha varit väldigt tacksam vilket vaccin som jag än fått – jag har som sagt var åldern inne,
* Jag vill tacka min vårdcentral – Dragonens hälsocentral – för ett mycket effektivt arbete,
* Jag önskar nu bara att alla visar solidaritet med samhället och gör två saker:
a) tar sprutan då de erbjuds,
b) botas från konspirationsteorier som går ut på att de får in nanoteknik i kroppen som gör att USA eller Kina (eller marsmänniskorna) kan styra deras tänkande,
c) att vissa ”mösspåtagare” slutar bete sig så förbannat barnsligt.

*Det är fortfarande farligt att ta p-piller.
Jag är glad över att den EVENTUELLA faran för folk som får Astra Zenecas vaccin nu har börjat jämföras med den fara som de kvinnor / tjejer utsätts för som tar p-piller. Dessa piller har används av så många kvinnor och tjejer, under så många årtionden, utan att riskerna har tagits på det blodiga allvar som de förtjänar. Men kvinnor / tjejer löper en väldigt mycket större risk att drabbas av blodproppar än de som idag får Astra Zenecas vaccin. Speciellt om de som får vaccinet är över 65 år fyllda.

Det verkar klokt att låta folk i min ålder, som inte verkar bekommas, vara de som i första hand får Astra Zenecas vaccin.

Det viktigaste nu, när frågan om risker för blodproppar har börjat diskuteras, är att faran med p-pillren inte endast blir ett slagträ i debatten utan att uppmärksamheten leder till förändringar. Detta är ingen kvinnofråga. Detta är en fråga för både män och kvinnor. P-pillren måste, helt enkelt, bli mindre farliga. Kvinnor och tjejer ska inte tvingas fortsätta att vara försöksdjur. Alla, även vi karlar, måste förstå och stötta kravet på ofarliga p-piller. Eller så får vi karlar dra på oss kondomen. Igen. Ja, just det.

Det måste vara slut med att kvinnor och tjejer tvingas agera försöksdjur.

Vi karlar måste också engagera oss för detta krav.  

Må denna insikt bli en bestående bieffekt av vaccindiskussionerna.
Och må fan ta konspirationsteoretiker och mösspåtagare.

Lämna en kommentar