”If you’re going to kick authority in the teeth,
you might as well use both feet”. Keith Richards

Försvara yttrande- och tryckfriheten

____________________

Uppdaterad 11 juli.

Kan Ulf Kristersson dementera det USA:s president säger i den intervju du kan se och höra i detta blogginlägg?

Det skulle vara extremt, även för att vara Sverige, att anpassa den yttrandefrihet som regleras i grundlagarna för att göra en halvdiktator som Erdogan till viljes – detta i syfte att krypa in i den USA-ledda militäralliansen NATO.

Krypa, just krypa, in i NATO.

Jag har under lång tid hävdat att ett svenskt medlemskap i NATO hotar de demokratiska fri- och rättigheterna. Skulle det vara sant, det som USA:s president Joe Biden säger, att statsministern (vem annars) har lovat honom att Sverige ska anpassa sin lagstiftning efter Erdogans önskemål utgör detta, i så fall, beviset på att ett NATO-medlemskap verkligen hotar de demokratiska fri- och rättigheterna. I Sverige.

OM Kristersson, under sina samtal med Joe Biden och Recep Erdogan, har lovat att strypa yttrandefriheten i Sverige i utbyte mot ett medlemskap i Nato är det helt ”naturligt” att USA:s president meddelar svenskarna detta! Varför skulle den valda riksdagen ha något med yttrandefriheten (som regleras i grundlagarna) att göra när USA:s president finns? Låt oss glömma att USA:s president sannolikt inte kommer att heta Joe Biden (vilket är väldigt illa även det) efter presidentvalet i USA nästa år. Efter detta  presidentval kan USA:s ledare återigen heta Donald Trump.

Trump, en trygg, pålitlig och för sin kärlek till demokratin så känd aktör kan säkert meddela Sveriges befolkning en hel del nytt. Lagändringar direkt från munnen på USA:s presidenter  – det nya normala i Sverige?

” … Fader förlåt dem ty de veta icke vad de göra…”

Det finns svek, förbannade svek och förräderier. Skulle det Joe Biden säger (i den intervju du kan se och höra här nedan) vara sant och svensk lag anpassas efter Erdogans önskemål för att landet skulle få medlemskap i NATO – då har ett oerhört övergrepp skett på demokratin! I så fall måste samhällseliterna – de politiska och mediala, det militär-industriella – räkna med ett allt djupare förakt.

En avgörande fråga lyder: Kan Ulf Kristersson dementera det som Joe Biden säger i denna intervju?

Se och hör vad Joe Biden sade:

https://www.expressen.se/tv/nyheter/joe-biden-sverige-gor-forandringar-i-lagen/

Lämna en kommentar