Tillnyktring krävs i Vänsterpartiet. V förbereder ”regeringssamarbete” med C och misstroendeomröstning mot S+Mp. Titta på videoklipp med Cuf

Polio, smittkoppor och mässling är virussjukdomar som corona.
Anti-vaccinrörelsen saboterar kampen mot corona – öppnar för gamla farsoter.
Vaccinera dig direkt du erbjuds chansen.
Visa solidaritet – hjälp till att rädda liv!

____________________________

Vänster utan kompass
Kan man lita på V – andra delen

Ingress

”Dadgostar (V) tror på regeringssamarbete med Annie Lööf”.
Denna osannolika rubrik kunde vi läsa i Göteborgs-Posten den 17 maj. Lika osannolik är Centerns ungdomsförbunds (Cuf) videoklipp om ”Britt-Mari 45” som du kan se längst ned i detta korta blogginlägg (för att komma från mig).

Jag måste säga att både Dadgostars utspel och Cuf:s videoklipp har något gemensamt. De är båda orimliga. I det ena fallet ligger utspelet ”på gränsen” till politisk, inte personlig, personlighetsklyvning. Du kan inte tigga om att få regera tillsammans med det parti som är upphovet till den politik som du hotar att väcka misstroendevotum mot. Speciellt inte samtidigt. I det andra fallet har gränsen, definitivt, överskridits. Här måste diagnosen vara ett fullt utvecklat knegarförakt. Båda utspelen är olycksbådande. Som så mycket annat. Jag lämnar videoklippet till dig, käre läsare, att titta på. Själv tar jag itu med Vänsterpartiet – andra delen.

Del A.
Vänsterpartiets nya ledare Nooshi Dadgostar
påstod sig förbereda ett ”regeringssamarbete” med Centerns partiledare Annie Lööf. Detta samtidigt som Vänsterpartiet, återigen, hotar med att försöka driva fram en misstroendeomröstning mot den S-ledda regeringen. Denna gång på frågan om utredningen om ”fri hyressättning”.

Vi i Arbetarpartiet tvingas efterlysa logiken i Vänsterpartiets agerande!

Det är Centerpartiet som driver på Socialdemokraterna när det gäller att försämra LAS, införa fri hyressättning, sänka skatterna ytterligare och så vidare. Och Socialdemokraterna låter sig drivas på. Skälet är att det är viktigare för S-etablissemanget att klänga sig fast vid regerings-positionerna (inte regerings-makten) än att försvara knegarna. Men det är trots allt Centern som driver Socialdemokraterna framför sig när det gäller försämringar av anställningstryggheten och försöken att införa marknadshyror.

I detta läge hotar Vänsterpartiet alltså den S-ledda regeringen med en misstroendeomröstning. Och samtidigt ”uppvaktar” V-ledaren, oblygt, själva roten till det onda, Centerns Annie Lööf, och frågar om de har ”chans” på ett regeringssamarbete tillsammans med Lööf. Dadgostar säger till och med, enligt GP, att V förbereder sig på ett ”regeringssamarbete” tillsammans med Lööf!

Ursäkta. Men detta agerande från V:s nya partiledning framstår som, politiskt sett, ”på gränsen” till sinnesförvirrat. För Vänsterpartiets egen skull hoppas vi att Annie Lööfs klara och tydliga Nej på denna uppvaktning från Vänsterpartiet leder till en, politisk, tillnyktring.

Återigen ställer vi oss frågan:
Vem kan lita på Vänsterpartiet

Del B.
Ni i V har hotat med en misstroendeomröstning i 2½ år. Antingen verkställer ni hotet, visar att ni menar allvar och går från ord till handling. Eller också byter ni metod. Vänsterpartiet i Umeå är i alla fall välkomna till Rådhustorget för att säga varför det är dåligt med marknadshyror. Vi förser er både med talartid och ljudanläggning. MEN GÖR NÅGOT … annat än att bara hota och sedan lägga er platta. Som en dörrmatta.

Avslutning
I klippet nedan kan alla se ordföranden för Centerpartiets ungdomsförbund. Tala om arbetarförakt. Vill Ung Vänster samarbeta med Cuf? Om inte – säg ifrån. Säg ifrån NU.

Lämna en kommentar