Via ”d-u.se” nås hemsidan Demokrati & Upprättelse. På ”Läs vittnesmål” beskrivs Islamiska Statens brott mot mänskligheten av överlevande offer.

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Varför utförs inte vårt arbete av regeringen stödd av en majoritet i riksdagen ?

___________________________________

Kära läsare,
som ni märker publicerar jag färre blogginlägg nu än tidigare. Det beror på att vår lilla arbetsgrupp – Ulf Boström, Edward Nordén och jag – har mycket att göra med att följa upp vår polisanmälan av de 300 individer som lämnat Sverige för att ansluta sig till Islamiska Staten /Daesh och andra terrorklassade organisationer som al-Qaida och al-Nusrafronten.

Vi tre syften med vår polisanmälan:
1. offren för Daesh /IS måste få upprättelse och detta kräver att terror-resenärerna ställs inför rätta – offren ska inte behöva möta sina bödlar när de passerar över ett torg eller handlar i en affär,
2. även svenskar behöver känna trygghet – hälften av de 300 som anslöt sig till dessa terrorklassade organisationerna har återvänt och risken är uppenbar att dessa ”inspirerar” de ca  2000 våldsbejakande islamistiska extremisterna i Sverige till dåd som det på Drottninggatan,
3. tron på rättssamhället och samhällskontraktet kommer att urgröpas och samhället ruttna inifrån om inte de individer som lämnat Sverige, ofta i förakt, inte ställs inför rätta då de återkommer.

Jag är stolt över att kunna delta i arbetet för dessa tre mål. Varken regeringarna Reinfeldt eller Löfvén har gjort detta. Här nere finns en artikel av bland annat de vittnesberättelser som vi hittills har publicerat. Vi låter de människor som överlevt Daesh /IS styre tala själva. Idag handlar det om sex (6) olika berättelser. Hälften är skrivna av människor som har överlevt i Daesh /IS huvudstad al-Raqqa. Du kan själv ta del av dessa berättelser. Gå in på vår hemsidan demokratiupprattelse.se

Här nere följer en artikel skriven av Magnus Sandelin och publicerad i Doku. Jag publicerar artikeln i sin helhet.

Artikeln handlar om vår hemsida.
Och jag vill betona att när jag skriver ”vår hemsida” avses den hemsida som Ulf Boström, Edward Nordén och undertecknad står för. Vi tre är alla aktiva i olika partier. Ulf Boström i ”Demokraterna” i Göteborg, Edward Nordén i Medborgerlig Samling i Skåne och jag i Arbetarpartiet. Det kan tyckas som att vi står långt ifrån varandra. Och det gör vi i vissa frågor. Skatterna exempelvis.

För de tre målsättningarna ovan jobbar vi tillsammans som privatpersoner. Alldeles utmärkt dessutom. 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vittnen till IS övergrepp får röst genom ny sajt

Doku 17 oktober, 2019, Magnus Sandelin.

” – Vi satt fängslade ett år. De tog tre unga tjejer som sexslavar och mördade fem unga män, berättar ett vittne till Islamiska statens grymheter som nu befinner sig i Sverige. På den nya hemsidan demokratiupprattelse.se publiceras flera vittnesmål med syftet att ge offren för IS upprättelse.

”Jag är en ung man från Al Raqqa. Jag har bott 2 månader där vid perioden när Daesh tåg över al Raqqa. Jag såg många of deras jätte Dåliga gärningar år min stadens folk.”

Så inleds ett av vittnesmålen som publiceras på den nya hemsidan demokratiupprattelse.se. Bakom sajten står Ulf Boström, polis och aktiv i partiet Demokraterna i Göteborg, Edward Nordén, bonde och aktiv i Medborgerlig samling och Jan Hägglund, aktiv i Arbetarpartiet i Umeå.

I början av oktober lämnade de in en polisanmälan mot de cirka 300 personer från Sverige som rest till Syrien och Irak med syftet att ansluta till Islamiska staten eller andra jihadistgrupper, för bland annat medhjälp till mord, grov misshandel, grov våldtäkt och människorov. Den nya hemsidan är en del i projektet. Där uppmanar initiativtagarna vittnen till IS terror att höra av sig:

”För att polisanmälan ska bli än mer övertygande behövs Din anonyma berättelse. Är Du själv ett offer för övergrepp från Daesh/IS, har Du bevittnat sådana övergrepp eller känner Du andra som har utsatts för övergrepp, ber vi Dig att anonymt lämna Din berättelse genom denna hemsida. Ju fler anonyma berättelser som inkommer desto mer övertygande blir anmälan. Därmed stärks också möjligheten för alla offer att få upprättelse”, skriver initiativtagarna.

I dagsläget finns fem vittnesmål publicerade på sidan. Det handlar om människor i Sverige som bevittnat övergrepp utförda av IS, själva utsatts övergrepp eller har anhöriga som kidnappats och mördats av IS.

Den unge mannen berättar hur han sett IS döda och skära huvudet av syriska soldater och hur de kastat personer ner från tak för att de varit homosexuella.

Den unge mannen från Raqqa berättar hur han sett IS döda och skära huvudet av syriska soldater, hur de kastat personer ner från tak för att de varit homosexuella och hur hans familj själva blivit av med sina hus på grund av att de betraktades som ”icke troende” av IS.

En annan person berättar på hemsidan:

”Sedan flyttades gisslan med bilar till Aljabel där blev alla misshandlade och förnedrade med piskan, knytnäveslag , slog dem vapen, spotta  på de av isis anhängare bara för att vi är kristna. Efter det flyttade de oss till Alshaddade och satt vi fängslade ett år och blev lika illa behandlade som ovan samt Isis tog med sig våra vackra unga tjejer som sex slav. De tog 3unga tjejer som aldrig kommit till baka och mördade 5 unga män bland de bar läkare och civilingenjör. Resten av gisslan hade, 1.konvertera till Islam, 2. betala löse summan och lämna landet, 3.  eller att dö. Våra medlemmar i våra församlingar i hela världen samlade in löse summan På 3,000,000,us dollar till oss, då blev alla free släppta utan 3 unga kvinnor som aldrig kom tillbaka.”

Länk till sidan: http://demokratiupprattelse.se/ ”

____________________________

Du som vill läsa de blogginlägg som jag hittills har skrivit om
den svenska politiska fegheten kan göra detta genom att
gå in på www.arbetartidningen.se – eller klicka här.

Lämna en kommentar